Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Καθηγήτρια οικονομικών: "Το μνημόνιο δεν φέρνει ύφεση"


anti-ntp.net
Όταν η περμαντάντ και το πεντικιούρ δίνει ρεσιτάλ...

Όταν με το καλό πάρουμε την εξουσία σαν λαός, κάτι τέτοιους καθηγητές πρέπει να τους πάρουμε τα πτυχία αμέσως, αμέσως όμως. Μία από αυτές είναι και η εικονιζόμενη κυρία που σαν πιστός Ευρωφύλακας προστατεύει το μνημόνιο και τα μέτρα που το συνοδεύουν. "Το μνημόνιο δεν φέρνει ύφεση! Το ότι δεν παράγουμε φταίει! Πρέπει να χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες για να αυξηθεί η ρευστότητά τους... Είμαστε βαθιά νυχτωμένοι εάν νομίζουμε ότι μας δανείζουν γιατί μας εκμεταλεύονται... "Εαν έχουν τέτοιους καθηγητές στα πανεπιστήμια, μην αναρωτιέστε γιατί βγαίνουν νεοφιλελεύθερα μπουμπούκια του σκληρού καπιταλισμού μέσα από τα πανεπιστήμια.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακολούθησα την συνέντευξη. Μίλησε σαν πολιτικός και όχι σαν καθηγήτρια οικονομικών. Ήταν ξεκάθαρο ότι έκαανε το παν για να υποστηρίξει τα αφεντικά της. Από οικονομική ανάλυση τίποτα. Κρίμα γιατί σαν Οικονομολόγος περίμενα να ακούσω περισσότερα από μία "συνάδελφο".

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΑΛΛΑ ΟΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ.ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ...Η ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΑΛΑΚΙ ΕΥΡΩΛΑΓΝΩΝ ΑΠΟΣΚ0ΠΩΝΤΑΣ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ, ΚΩΝΣΤΑΣ ΔΗΜ/ΦΟΣ ΑΛΤΕΡ,ΗΤΑΝ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ,ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ" ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΤΥΧΑΙΟ ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά δεν θα το πιστέψετε την έβλεπα και έβριζα μόνος μου απο την τσαντίλα με αφτά που έλεγε..αν με βλεπατε θα με περναγατε για σχιζοφρενή....είμαι κατά της βίας αλλά εκείνη την στιγμή την εκτελούσα άνετα..!

Ανώνυμος είπε...

{ αντιγράφει .} Μπούτζουκας Θ. Τ Ηράκλειο Κρήτης..

Και όσο αυτοί προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, τόσο και οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου πιέζονται να εξετάσουν ένα ανάλογο ενδεχόμενο.

Ετσι αναπτύσσεται ραγδαία και η μετάδοση του νεολογισμού:

Porxit (έξοδος της Πορτογαλίας),

Eirexit (έξοδος της Ιρλανδίας),

Spaxit (έξοδος της Ισπανίας)

και Ixit (έξοδος της Ιταλίας)!..

Αλλά όταν η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου έχει καταστραφεί από το Μνημόνιο, γράφει στο γνωστό μέρος το αν θα βγούμε από την Ευρωζώνη ή όχι. {Γαία πυρί μιχθήτω} λέει και ψηφίζει Τσίπρα και Καμμένο.

Το χρεοκοπημένο κράτος και οι χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες καλύπτονται από την ευρωπαϊκή δανειακή βοήθεια.

Οχι όμως τα νοικοκυριά, τα οποία χρεοκοπούν το ένα μετά το άλλο και, το χειρότερο, πολλά εξ αυτών βρίσκονται σε κατάσταση οιονεί χρεοκοπίας χωρίς να το γνωρίζουν.

Η κρίση χρηματοδότησης των προνοιακών μηχανισμών -και η έλλειψη πόρων για τον εκσυγχρονισμό και την επέκτασή τους- επιτείνει τα πιο πάνω φαινόμενα.

Το ελληνικό κράτος πρόνοιας ήταν σχεδιασμένο για ποσοστά φτώχειας της τάξεως του 20%, όχι για μεγέθη που σε λίγο θα προσεγγίζουν το 40%.

Η οικονομική επανεκκίνηση της Ευρώπης είναι απαραίτητη για τη διάσωση του ευρώ.

Η Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο την ώρα της αλήθειας.

Και όμως, οι πολιτικοί, ειδικά στη Γερμανία, ακόμα δεν μπορούν να αποδεχτούν αυτή τη λογική - πόσω μάλλον να την εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους.

Η προοπτική μιας ελληνικής εξόδου σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσουν να το κάνουν - και μάλιστα γρήγορα, τονίζει ο βρετανικός Economist.

Προς το παρόν, οι ψηφοφόροι δεν είναι τόσο τρομαγμένοι όσο οι επενδυτές. Ενας άλλος τρόπος με τον οποίο εκδηλώνεται η λαϊκή οργή, και που συνιστά σοβαρή απειλή, είναι η μαζική απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες (bank run).

Ολοι ξέρουν πως, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για τις τράπεζες, και όλοι πιστεύουν πως τα ευρώ τους θα μετατραπούν σε άχρηστες δραχμές, εν μια νυκτί.

O τραπεζικός πανικός είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός. Και τα σύγχρονα αόρατα εικονικά bank runs μέσω του Διαδικτύου, διαδίδονται με ταχύτητα dt.

Ζούμε δηλαδή στην εποχή του αόρατου bank run, και του εικονικού πανικού.

Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, που οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Ομως, οι εκλογές στην Ελλάδα δεν μπορούν να προκαλέσουν το μοιραίο χτύπημα, όσο θα προκαλούσε ένα bank run στη Βαρκελώνη ή στο Τορίνο.

Οι φόβοι αυτοί δεν είναι κάτι το αφηρημένο. Την περασμένη εβδομάδα, φήμες ενός bank run στην Ισπανία οδήγησαν σε πτώση κατά 30% των μετοχών των ισπανικών τραπεζών. Η κυβέρνηση διέψευσε τις φήμες, και ο κόσμος ησύχασε.

Ενα bank run αποτελεί μέθοδο ανατίναξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Μοιάζει σαν να σπάει ένα υδατόφραγμα και παρασύρει την οικονομία. Οι τράπεζες, ακόμη και οι πανίσχυρες, ποτέ δεν διαθέτουν όλα τα χρήματα που έχουν ως καταθέσεις.

Τα δανείζουν σε τρίτους, κερδίζοντας. Και κερδίζουν, εφόσον οι οφειλέτες μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Οταν αυτοί αδυνατούν να ξοφλήσουν τα δάνειά τους, η τράπεζα αναγκάζεται να τα διαγράψει, και σε εποχές κρίσης, οι τράπεζες κλονίζονται.

Οι πιο ενημερωμένοι επενδυτές έχουν αρχίσει προ πολλού να βγάζουν τα λεφτά τους και από αυτές τις χώρες. Σε λίγο αναμένεται να κάνουν το ίδιο και οι απλοί καταθέτες.

Γιατί να κρατάς τα χρήματά σου σε μια επικίνδυνη ισπανική τράπεζα, όταν μπορείς να τα στείλεις σε γερμανική ή μια αυστριακή ή μια ολλανδική, με ένα απλό κλικ του ποντικιού σου; Και αν ανησυχείς ότι θα καταρρεύσει ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης, ή ότι θα βρεθεί τρόπος να μετατραπούν τα χρήματα των Ισπανών σε άχρηστα πέσο, σε οποιαδήποτε τράπεζα της Ευρωζώνης, τότε μπορείς να τα στείλεις στην Ελβετία, στην Αγγλία, ή στην Αμερική.

Ανώνυμος είπε...

Μπούτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης...

Μου θυμίζετε όλοι την Παπακώστα της Ν.Δ που όταν την ρωτούν στην tv ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΎΝ η Ν.Δ από το μνημόνιο δεν απαντά, μόνο λέει αλλά ντα άλλων..

Δυστυχώς ΜΑΣ λυπάμαι όλους ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν έχουνε καταλάβει, δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι περνά ο απλώς ΛΑΟΣ η τι θα γίνει στης 18 Ιουνίου, ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ..

2012= ΤΌΚΟΙ =10.4 δις... χρέη 8.6 δις = >Σ19 δις. ΜΕ αναχρηματοδότηση τραπεζών =>Σ.50..δις..


2013 = ΤΌΚΟΙ = 13.4 δις .. χρέη 12.9 δις=>Σ.26.1..δις ..αναχρηματοδότηση τραπεζών=>Σ.0 ΜΗΔΈΝ..

2014= ΤΌΚΟΙ =13.8 δις.. χρέη 25.4 δις=>Σ.39.2 δις.. αναχρηματοδότηση τραπεζών=>Σ.0..ΜΗΔΕΝ..

2015=ΤΟΚΟΙ=13.3 δις.. χρέη 16.9 δις =>Σ 31.2 δις αναχρηματοδότηση τραπεζών=>Σ.0..ΜΗΔΕΝ..

2016=ΤΟΚΟΙ=14.4 δις... χρέη 13.4 δις =>Σ 27.7 δις.. αναχρηματοδότηση τραπεζών=>Σ.0 ΜΗΔΕΝ..

Τα στοιχεία είναι από την επίσημη έκθεση του ΔΝΤ με ημερομηνία 16-3-2012.

Αυτά θέλει να μάθει ο κόσμος κύριοι , ώστε να τα ψάξει και ο ποιος άπιστος , και να του πείτε μετά τι κάνετε στα πάνελ τον TV ΌΛΟΙ ΣΑΣ..

όταν ΛΕΝΕ.. αναχρηματοδότηση τραπεζών=>Σ.0 ΜΗΔΕΝ.. ξέρετε τι σημαίνει ότι πήρατε πήρατε ΤΕΛΟΣ.....{ θέλουμε να τηρηθούν πρώτα όλα τα παραπάνω και μετά πως ζήσει ο λαό σας }



Η Όποια αλλαγή μπορεί αν γίνει να γίνει από κόμμα που δεν έχει ψηφίσει υπέρ δανειακής , μνημονίου η εφαρμωστεικου νόμου , Ν.Δ η ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν γίνουν εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού , ούτε και οι αρχηγοί τους που έχουν υπογράψει φαρδιά πλατειά τα παραπάνω, θα τους τρίβουν της υπογραφές τους στα μούτρα … Όσοι τους ψηφίσετε βρείτε και φέρετρα να μπείτε οι φτώχεια θα μεγαλώνει χωρίς ελπίδα ..

Όσο για την κύρια καθηγήτρια θέλω να μου πει πως θα βγούνε αυτά τα νούμερα και δεν θα την περάσουν για κατσίκα ώστε να μην την φανέ , καλό θα ήταν να του στέλναμε στο δ##@#$%%# αν και εκεί πάει το πράγμα ,αλλά άσε , θα δείξει …

Ανώνυμος είπε...

Η κ. Λυμπεράκη είναι τσιράκι της οικογένειας Μητσοτάκη , δουλεύει για την Axion Aid (http://www.actionaid.gr/files/File/Downloads/ActionAid%20Hellas%20Board.pdf )

της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, και υποστηρίζει τα παιδιά της Κένυας αντί για τα Ελληνόπουλα.
Γνήσιο όργανο της νέας τάξης πραγμάτων και του Μνημονίου. Μην έχετε κανένα ενδιασμό περί τίνος πρόκειτε!
Κρατάτε ψηλά τις καρδιές Έλληνες δεχόμαστε επίθεση σε όλα τα μέτωπα!
Ψηφίστε οτιδήποτε άλλο εκτός από ΝΔ ΠΑΣΟΚ και Κουβέλη!

Ανώνυμος είπε...

Πώς είναι δυνατόν να αφαιρείς χαρτονόμισμα από την αγορά και να έχεις την απαίτηση να μην υπάρχει ύφεση! Προφανώς η κυρία είναι αγράμματη όπως και τα περισσότερα πανεπιστήμια σήμερα βγάζουν αγράμματους, γι αυτό καλύτερα ας αλλάξει επάγγελμα. Ας γίνει αγρότισσα.