Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Αντιδράσεις Τατούλη για τα νέα διόδια στην Καλαμάτα


Αντιδράσεις Τατούλη για τα νέα διόδια στην Καλαμάτα«Να μην επωμιστούν οι πολίτες τις καθυστερήσεις και ευθύνες της κυβέρνησης»

Σημαντικές αντιδράσεις σημειώθηκαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη μετά την απόφαση έγκρισης λειτουργίας Σταθμού Διοδίων Καλαμάτας και των πλευρικών Σταθμών Διοδίων του Α/Κ Αρφαρών, ζητώντας την ανάκλησή της.


Η απόφαση έχει ημερομηνία υπογραφής από τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Βορίδη,14/5/2012, δύο μέρες δηλαδή πριν την ανάληψη καθηκόντων από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση αυτή δίνεται η δυνατότητα στην κοινοπραξία Μορέας να εγκαταστήσει σταθμούς διοδίων πριν την ολοκλήρωση του οδικού άξονα, σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις, με την αιτιολογία ότι «μπορεί να επιτρέπεται η λειτουργία των σταθμών αυτών και στην περίπτωση μερικής ολοκλήρωσης του οικείου υποτμήματος ή λειτουργία αυτοτελούς τμήματος του υποτμήματος εφόσον η ολοκλήρωση της κατασκευής του καθυστέρησε με υπαιτιότητα του Δημοσίου».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διατυπώνει ρητά την αντίθεσή της στην πρακτική της κεντρικής κυβέρνησης να μετακυλήσει το κόστος των δικών της ευθυνών και των δικών της καθυστερήσεων στους πολίτες και ζητεί την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως πολλάκις έχει δηλώσει ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης προς κάθε κατεύθυνση, η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Τρίπολης – Καλαμάτας θα θεωρείται ότι έχει συντελεστεί όταν και εφόσον έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία και ο Περιφερειακός της Καλαμάτας, που αποτελεί συμβατική υποχρέωση της κοινοπραξίας Μορέας.

Μέχρι το χρονικό σημείο αυτό είναι ξεκάθαρη η θέση της Περιφέρειας για τη μη καταβολή διοδίων από τους πολίτες και για την ανάληψη των ευθυνών που αναλογούν στην κεντρική κυβέρνηση.