Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Νίγηρας: Η εξόρυξη πετρελαίου καλύπτει μεγάλο μέρος της παγκόσμιας ανάγκης. Τυχαίο το ενδιαφέρον της κα. Λαγκάρντ; Δε νομίζω!!!


H εποχή του ραγιαδισμού έχει τελειώσει στην Ελλάδα

   Θα ήταν απογοητευτικό να διαπιστωθεί ότι η εν λόγω κυρία έχει άποψη για τους Έλληνες από γλυκανάλατους, χαρτογιακάδες πολιτικούς που αρέσκονται να χαριεντίζονται μαζί της υιοθετώντας
για τους εαυτούς τους τον ρόλο του κοτζαμπάση. Όμως τους αρέσει ή όχι η εποχή του ραγιαδισμού έχει τελειώσει στην Ελλάδα εδώ και πολλά πολλά χρόνια! Η κα. Λαγκάρντ φαίνεται ολοκάθαρα ότι θέλει να μας γυρίσει στις εποχές  με το κρυφό σχολειό . Όμως όχι! Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε! Να μας λείπει η συμπάθεια της. Οι Έλληνες ευτυχώς εκτός από μυαλό τυγχάνει να έχουμε και παιδεία. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πήραμε δανεικά όχι ελεημοσύνη. Όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουμε για να τα επιστρέψουμε πληρώνοντας ληστρικούς φόρους. Και ξαναπαίρνουμε κι άλλα δανεικά για να πληρώσουμε τους τόκους των τόκων που μας βάζουν οι "ευσεβείς" και "ελεήμονες" δανειστές μας.
   Η ιστορία μας διδάσκει ότι η κατάσταση που βιώνουμε τώρα θα ερχόταν αργά η γρήγορα με μαθηματική ακρίβεια. Η Ελλάδα, από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη, κατέφυγε στον εξωτερικό δανεισμό μέσα σε μια προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας. Τότε ανοίχτηκε η διώρυγα της Κορίνθου, στρώθηκαν σιδηροδρομικές γραμμές, έγιναν λιμενικά έργα και μια φιλότιμη προσπάθεια για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών . Όμως πάλι η χώρα δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις με αποτέλεσμα την χρεοκοπία ( 1893 ).
   Και η ιστορία συνεχίζεται και επαναλαμβάνεται χωρίς κανείς να μπαίνει στον κόπο να τη μελετήσει και να διδαχτεί από αυτήν. Αλλά της κα. Λαγκάρντ, αν δεν της αρέσει η ιστορία, θα 'πρεπε να γνωρίζει στοιχειώδη οικονομικά, και να περιμένει  πως όταν δανείζεις τόσο πρόθυμα τόσο μεγάλα ποσά σε νοικοκυριά και έθνη με αδύναμη οικονομία, παίρνεις με τη θέληση σου ένα πολύ σοβαρό ρίσκο και είσαι έτοιμος να μετρήσεις και απώλειες. Τα πράγματα είναι απλά. Ή θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την κρίση ή να βάλουν κάτω χαρτί και μολύβι και να μετράνε τη χασούρα. Έτσι είναι η ελεύθερη αγορά. Μετράς κέρδη και ζημίες. Αλλά δεν πρέπει να είναι και αχάριστοι. Πολλά από τα δανεικά που τόσο απλόχερα μας προσφέρουν τους επιστρέφονται αμέσως πίσω για αγορές π.χ. υποβρυχίων, τανκς και λοιπόν στρατιωτικών οπλισμών, που δεν ξέρω πόσο χρήσιμα μπορεί να είναι τι στιγμή που δε θα 'χεις να φας.
    Τελικά ας κάτσουν να αναλογιστούν, με την  κατάρρευση  της Ελλάδας, ποια θα είναι η δική τους πορεία στην Ευρωζώνη. Που θα φτάσουν οι εξαγωγές τους. Πόσα δικά τους εργοστάσια θα κλείσουν. Πόσοι εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι. Πόσοι άνθρωποι  άστεγοι και πεινασμένοι. Ας δείξει και λίγη συμπάθεια για τα παιδιά της δικής της χώρας κα. Λαγκάρντ γιατί το μέλλον τους δε διαγράφεται τόσο αισιόδοξο. Ασφαλώς η μεγάλη  της καρδιά μπορεί να χωρέσει και τα παιδιά της Αφρικής. Λοιπόν έχει δίκιο. Είναι κρίμα κι άδικο σε μια τόσο πλούσια χώρα να υπάρχει φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση και αμορφωσιά. Ειδικά στην περιοχή του Νίγηρα όπου εξορύσσεται ένα μεγάλο μέρος του πετρελαίου που κινεί ολόκληρο τον πλανήτη. Καταλαβαίνεται τώρα γιατί το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη περιοχή!
 Όμως η κα. Λαγκάρντ τα 'βαλε με λάθους ανθρώπους. Δεν φταίμε οι Έλληνες που η τόσο πλούσια περιοχή του Νίγηρα αντί να είναι σαν το Παρίσι στερείτε το νερό, το ηλεκτρικό, τα σχολεία, τα νοσοκομεία και οι κάτοικοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Πολυεθνικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί που έσπευσαν για να εκμεταλλευτούν το μαύρο χρυσό αντί να φέρουν την ανάπτυξη κατέστρεψαν το φυσικό περιβάλλον. Το πετρέλαιο που διαρρέει στους παραποτάμους καταστρέφει τη χλωρίδα και την πανίδα, διαχέεται σ΄ολόκληρη τη διατροφική αλυσίδα και δολοφονεί 27 εκατομμύρια των ιθαγενών ΑΙΤΖΟ, ΙΤΣΕΚΙΡΙ και ΟΓΚΟΝΙ. Δεν υπάρχουν δουλειές και τους στερούν και τη τροφή που τόσο απλόχερα τους είχε χαρίσει η φύση. Μάλιστα αν τολμήσουν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, οι επιθέσεις των ειδικών σωμάτων του στρατού και της αστυνομίας που εξοπλίζουν οι εταιρείες πετρελαίου αφανίζουν από το χάρτη ολόκληρα χωριά.
   Λοιπόν αν εκτός από αγένεια η κα.  Λαγκάρντ διαθέτει και λίγο τσαμπουκά τότε να βγει και να καταγγείλει αυτές τις πολυεθνικές όπως τη SHELL και τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις και πολιτικούς του Νίγηρα, που τολμούν και καταδικάζουν πλούσιους λαούς στην μιζέρια και την εξαθλίωση ενώ αυτοί ζουν στα παλάτια μέσα σε χλιδή.
    Κι αν έτσι θέλει να καταντήσει την Ελλάδα τότε είναι πολύ επικίνδυνη και τα σχόλια που εισέπραξε στην προσωπική της σελίδα στο facebook ήταν πολύ επιεική και λίγα. Όσο για κάποιους που υποστηρίζουν ότι αυτές οι τακτικές δεν είναι σωστές και πρέπον, τότε σίγουρα δεν έχουν νοιώσει ακόμα ότι κάποιοι βάλθηκαν να μας κάνουν τριτοκοσμική χώρα. Ένας λαός που δυσφημείται και προσβάλλεται συνεχώς, βάζοντας του κάποιοι την ταμπέλα του τεμπέλη και του κλέφτη,  η αντίδραση του, με όποιον τρόπο κι αν εκδηλωθεί, είναι κομμάτι υγείας και θεωρείται άκρως δικαιολογημένη. Άλλωστε αυτό αποδεικνύει και η εκ των υστέρων διάθεση της να δικαιολογηθεί και να ανασκευάσει τις δηλώσεις της που παρεμπίπτοντος  επέκρινε ολόκληρη η Γαλλία. Συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος Βαλό-Μπελκασέμ, μίλωνας στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+, χαρακτήρισε την άποψή της σχηματική και γελοιογραφική. «Εκτιμώ ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο δίδαγμα για να δοθεί στην Ελλάδα», πρόσθεσε. Ενώ σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και ο ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν χαρακτηρίζοντας  τις δηλώσεις της «αναξιοπρεπείς» και πως , θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη θέση την οποία κατέχει  αν διαθέτει  πολιτική ηθική.
   Τέλος νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά την κα. Λαγκάρντ γιατί πέταξε το προσωπείο της και μας έδειξε τις πραγματικές  διαθέσεις και αισθήματα που τρέφει απέναντι μας. Να 'στε σίγουρη ότι από τώρα και στο εξής θα σας παρακολουθούμε ιδιαίτερα καθώς επίσης κι όλους τους δικούς μας εκπροσώπους που συνομιλούν και συναποφασίζουν μαζί σας το δικό μας μέλλον.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δημιουργήθηκε ειδική σελίδα, με όνομα "Οι Έλληνες είμαστε κατά της Λαγκάρντ". Αξίζει με την παρουσία μας στη σελίδα να στείλουμε το δικό μας μήνυμα εντός και εκτός συνόρων: Κανείς δεν μπορεί να μας διχάσει. Για όσο  η κρίση κρατάει δεν είμαστε ούτε μπλε, ούτε κόκκινοι , ούτε πράσινοι , ούτε πορτοκαλί . ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!   ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!!!
my friend my news