Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τι πρέπει να γίνει (αν δεν υπήρχε σχέδιο εξόντωσης της χώρας)


20120227-084351.jpg
The bondholder

Έχουν δίκαιο που μερικοί λένε. «ξέρουμε ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα αλλά πείτε μας τι είναι οι εναλλακτικές».
Η κύρια ερώτηση που πρέπει να....
κάνουμε είναι πως θα τους ξεφορτωθούμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα.
Όσο για τα οικονομικά….
Η αίτια για το μεγάλο έλλειμμα της χώρας είναι ότι τα συνταξιοδοτικά ταμεία δεν είχαν αποθεματικά για να καλύψουν την διάφορα μεταξύ συντάξεων και εισφορών. Τα αποθεματικά έχουν φαγωθεί διαχρονικά από ΟΛΟΥΣ.
Έτσι το πρώτο μέλημα πρέπει να είναι πως θα αναπληρώσουμε γρήγορα τα αποθεματικά.
Θα ζητήσουμε ένα δάνειο (το έχουμε υπολογίσει- €40-60 δις) από τους εταίρους η από ρώσους, κινέζους, αμερικανούς -με την απειλή ότι θα δηλώσουμε στάση πληρωμών- με 
πολύ μικρό επιτόκιο και αποπληρωμή σε 50 χρόνια. Θα το παίρναμε. Το έκανε το Μέξικο.
Όλα τα περιουσιακά στοιχειά του κράτους, συν το δάνειο που προανέφερα, σένα φορέα που θα τα εκμεταλλευόταν όλα αυτά τα κεφάλαια για να αποκατάσταση των αποθεματικών των ταμείων. Το έκανε η Νορβηγία
Ένα γερό κούρεμα 20-30 λεπτά στο 1 εύρο. Ουτε PSI ούτε ανταλλαγή ομολόγων με τρόπο που προσπαθεί να αποφύγει πιστωτικό γεγονός. Όταν κάποιος δανείζει κοιτά να δει αν μπορεί να πληρωθεί. Είναι και οι δανειστές υπεύθυνοι που τώρα δεν μπορούν να πάρουν τα λεφτά τους. Το έκανε το Dubai.
Εύκολα ξεχνάνε οι αγορές το τι έγινε.
Εάν ένα 5ετες πρόγραμμα εξυγιάνσεις της ελληνικής οικονομίας και του Ελληνικού κράτους παρουσιαζόταν από ανθρώπους που είχαν την ικανότητα να πείσουν τις αγορές ότι θα υλοποιήσουν αυτό που παρουσιάζουν σ ’έξι μήνες ,ένα χρόνο θα βγαίναμε στις αγορές και το εγγυούμαι θα περνάμε τα δάνεια που χρειαζόμαστε χωρίς αγγλικό δίκαιο, ψηλά επιτόκια, εκβιασμούς, φτώχια και αθλιότητα.
Και μέσα στο ευρό. Έχουμε αρκετά πλεονεκτήματα που τα έχουμε αφήσει ανεκμετάλλευτα..
Αλλά αυτοί δεν θέλουν. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩ ΘΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΝΑΤΗ. Και εκεί είναι η ουσία του προβλήματος και η κατάρα μας
Ποτέ δεν είναι αργά. Δεν πάνε να υπογράψουν ότι θέλουν οι προδότες. Όλα τα πολεμάς μετά όταν ΘΕΛΕΙΣ. Υπάρχει πάντοτε και το «force majeure”.
Η κύρια ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι πως θα τους ξεφορτωθούμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα όπως είπα παραπάνω.
Για πολιτικές λύσεις δεν έχω εμπειρία. Αυτά τα αφήνω σ’ άλλους.. Πρέπει όμως να μας το πουν γρήγορα γιατί πολύ αίμα έχει ήδη χυθεί για την ανικανότητα τους η/και την πουλημένη ψυχή τους (εάν έχουν). . Ο Καμμένος, που ούτε τον ξέρω, τουλάχιστον έκανε μια αρχή και έβαλε το πρώτο λιθάρι προς την σωστή κατεύθυνση.
Αλλά εάν οι εμπειρία μου έχει κάτι να προσθέσει είναι ότι σε λίγο θα ζήσουμε μια επανάσταση. Και δεν πρέπει να χυθεί άλλο αίμα γιατί έτσι θα πέσουμε στην παγίδα που μας έχουν στήσει. Το ζήσαμε πριν 65 χρόνια. Δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος.
Πρέπει να γίνει ειρηνικά. Και μετά μια τυφλή δικαιοσύνη ας απόδοση τις ποινές που τους αξίζουν.