Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

"Είμαστε περίεργος λαός"



Γράφει ο CS
Λαός με ιστορία, με πάθος για ζωή , με πολλά προτερήματα αλλά και πολλά ελαττώματα. 

Στην μακραίωνη ιστορία μας πέσαμε και σηκωθήκαμε πολλές φορές ενώ όσο και αν πολλοί κατακτητές προσπάθησαν...
ποτέ δεν κατάφεραν να κερδίσουν την ουσία της προσπάθειας τους. 

Ναι μας σκλάβωσαν , 
Ναι μας κράτησαν υπό την κυριαρχία τους για χρόνια, 
Ναι ρούφηξαν τα καλά αυτά του τόπου μέχρι το μεδούλι αλλά ποτέ δεν κατόρθωσαν να σκλαβώσουν την ψυχή μας. 

Είναι αυτό ακριβώς που για κάποιο λόγο προσπαθούν εδώ και αιώνες οι Δυτικοί. 
Οι Ρωμαίοι πήραν τα καλύτερα μας και τα ενσωμάτωσαν στην κουλτούρα τους, οι Οθωμανοί έφτασαν σιωπηρά να αποδέχονται την διαφορετικότητα μας και καταφέραμε να επιβιώσουμε 400 χρόνια, οι Δυτικοί όμως δε χώνεψαν ποτέ το ότι μια χούφτα ανθρώπων στην άκρη της Ευρώπης τους έδειξε τον δρόμο της προόδου. 

Και νά, πάλι με χρόνια με καιρούς να είμαστε εμπρός σε ένα από τα κομβικότερα σημεία της ιστορίας της Δύσης. 
Το βασικό πρόβλημα του Ελληνικού λαού είναι η λήθη και το συναίσθημα, ειδικά το τελευταίο είναι ευχή και κατάρα του. Ευχή για την ζωή, την καθημερινότητα μας, τον έρωτα, την αγάπη, κατάρα γιατί όταν βρίσκεσαι εμπλεκόμενος σε μια παρτίδα σκάκι που καθορίζει την ίδια την ύπαρξη σου πρέπει να λαμβάνεις αποφάσεις με την ψυχρή λογική. Στις αποφάσεις αυτές ναι πρέπει να βάζεις το απρόβλεπτο που φέρνει το συναίσθημα, η ίδια η απόφαση όμως πρέπει να είναι ψυχρή και προϋπολογισμένη. 
Μέσα από το βήμα του παρόντος ιστολογίου - ευχαριστώ θερμά τον διαχειριστή που με ανέχεται - έχουμε έρθει σε επικοινωνία 2-3 φορές το τελευταίο καιρό. 
Θα παρατηρήσατε πως γενικώς προσπαθώ να έχω μια διαφορετική οπτική προσέγγιση των δεδομένων μιας και θεωρώ πως κατά βάση το ζήτημα δεν είναι αυτό που στην πράξη παρουσιάζεται από τα μέσα προπαγάνδας της χώρας. 
Δεν πίστεψα ποτέ ότι η ουσία είναι καθαρά οικονομική , όχι γιατί δεν με έχει επηρεάσει σφόδρα και εμένα, αλλά καθαρά γεωπολιτικό . 
Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε εν μέσω ενός σφοδρού οικονομικού πολέμου που αποτελεί μέρος της ψυχρής σύγκρουσης, προεόρτιο της θερμής που θα ακολουθήσει. 
Αν παραδώσουμε τα όπλα ή παραιτηθούμε της μάχης θα έχουν καταφέρει το μέγιστο με τους λιγότερους δυνατούς πόρους , θα έχουν καταφέρει αυτό που λέει και ο Sun Tzu στην "Θεωρία του Πολέμου" να έχουν νικήσει χωρίς μάχη (βλέπε και Ίμια). 
Σε ένα τέτοιο σημείο βρίσκεται και ο Ελληνικός Λαός με τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις, αυτή που έγινε στις 06/05, αυτή που έρχεται στις 17/6 και την τρίτη που πιθανά θα ακολουθήσει στα μέσα Ιουλίου , εκτός αν ...
Μέσα στην οργή που τον διακατέχει για τα βαριά οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται από τον οικονομικό δυνάστη σε συνεργασία με τους εγχώριους συνεργάτες του βρίσκει διέξοδο στην λεγόμενη αριστερή επιλογή του φρέσκου προσώπου που λέγεται Αλέξης Τσίπρας. 
Θεωρητικά άφθαρτος, μακριά από τα κακώς κείμενα της μεταπολίτευσης και με λόγο άκρως συμπαθητικό στα κουρασμένα αυτιά του λαού. 
Διορισμός δημοσίων υπαλλήλων, κατώτατος μισθός στα 1.300€, ανθρωπιστική αλληλεγγύη στους λάθρο-μετανάστες, καλές σχέσεις με τους γείτονες και απομείωση των εξοπλιστικών δαπανών καθώς και διάλυση των ειδικών δυνάμεων στα σώματα ασφαλείας. 
Σε έναν λαό που κάποιοι φρόντισαν να πλησιάσει την εξαθλίωση ακούγονται όμορφα, σε έναν λαό που δεν έχει κατανοήσει την έννοια της ψυχρής σύγκρουσης, σε έναν λαό που δεν έχει ''μυριστεί'' ότι το ψυχρό ακολουθεί το θερμό, ακούγονται όμορφα και εύκολα τα παραπάνω, ίσως και λίγο της μόδας. 
Καταρχάς ας αναρωτηθούμε το κατά πόσο η αριστερά ΔΕΝ κυβερνούσε από το 1974 και μετά. 
Που αλλού έγιναν κρατικοποιήσεις εταιριών (Ολυμπιακή πχ); (Ανατολικό μπλοκ) 
Που αλλού το κράτος ήταν ο μεγαλύτερος εργοδότης; (Ανατολικό μπλοκ) 
Που αλλού το συνδικάτο είχε εξουσία; (Ανατολικό μπλοκ) 
Δυο τρία απλά παραδείγματα, στην πράξη είμασταν η μοναδική Δυτική Κομμουνιστική Δημοκρατία και ο μοναδικός λόγος που δεν καταρρεύσαμε όπως το Ανατολικό μπλοκ είναι η παρουσία μας στην Ε.Ε. 
Βρισκόμαστε εμπρός στον μεγάλο κίνδυνο να καταφέρουμε ως λαός τα λίγα σημεία που μας δίνουν δυνατότητα αντίστασης να τα παραδώσουμε σε μια αριστερή λογική ισοπέδωσης των πάντων στο βωμό μιας πολυπολιτισμικότητας που καλύπτεται από τον μανδύα του ανθρωπισμού. 
Τα Σκόπια ξαφνικά ονομάστηκαν ''Μακεδονία'' και απέκτησαν νεολαία, η Τουρκία απέκτησε δικαιώματα στο Αιγαίο και λεφτά υπάρχουν για μισθούς Γερμανίας ενώ θα κρατικοποιήσουμε τα πάντα. 
Αλήθεια πως διαλύθηκε η παραγωγική βάση της χώρας; Έφυγε η Good Year, έκλεισε ο Θεοχαράκης στον Βόλο, η Πειραϊκή -Πατραϊκή, μπλόκαρε την επένδυση της Cosco στον Πειραιά... 
Πως γίνεται να είσαι άφθαρτος όταν μόλις στα 17 σου χρόνια σού δίνεται η δυνατότητα να δώσεις συνέντευξη σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας και την γνωστότερη τότε δημοσιογράφο; 
Δηλαδή από όλα τα παιδιά του 1990-1991 , ακόμη και εκείνα των φτωχών περιοχών της Δυτικής Αθήνας που πραγματικά πάλευαν για μια καλύτερη παιδεία, προτίμησαν τον γιο του εργολάβου συνεργάτη του Μπόμπολα από τα Βόρεια Προάστια; 
Τελικά αν έχεις χρήματα και διασυνδέσεις μπορείς να αγοράσεις μια θέση προέδρου πολιτικού κόμματος για τον γιό σου. Αν δε αυτός αποφεύγει να φορέσει γραβάτα και συζεί μπορεί να καταφέρει να βρει ευήκοα ώτα σε μια κουρασμένη κοινωνία. 
Μόνο που η κοινωνία θα πρέπει να αναρωτηθεί κάτι πολύ βασικό προ της κάλπης :

τα κουρασμένα αυτιά της, το συναίσθημα της οργής, η διάθεση να τιμωρήσει τους ψεύτες και τους κλέφτες είναι ο καλύτερος οδηγός για την επιλογή του όμορφου πακέτου; 
Είναι πραγματικά αυτό το πακέτο το καταλληλότερο για την αντιμετώπιση της θερμής σύγκρουσης που έρχεται με γοργούς ρυθμούς και σύντομα θα είναι στην πόρτα και γειτονιά μας; 
Με λίγα λόγια, αν βλέπεις την φωτιά να έχει αρχίσει να πλησιάζει την γειτονιά σου και ο διαχειριστής της πολυκατοικίας σου απαιτεί για λόγους κόστους να ξηλώσετε την πυροσβεστική εγκατάσταση και να επιτρέψετε να ζήσουν στο οίκημα μερικοί παράνομοι οι οποίοι παρασκευάζουν ναρκωτικά σε εργαστήριο με εύφλεκτα υλικά αλλά συνεισφέρουν αρκετά στα έξοδα, εσύ τι θα κάνεις; Θα συμφωνήσεις; 
Πολλές φορές μια άσχημη κατάσταση είναι προτιμότερη από μια συναισθηματική επιλογή που φέρνει τα χειρότερα. Πολύ απλά γιατί την άσχημη κατάσταση όταν την έχεις μπορείς να παλέψεις να την βελτιώσεις, αν βυθιστείς σε κάτι χειρότερο δύσκολα θα σηκώσεις κεφάλι. 
Τροφή για σκέψη λοιπόν και μια διευκρίνιση :
με τα παραπάνω δεν προτείνω την ψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. 
Ευχαριστώ 

Cs


 Show original ads 
 ?