Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ


ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΓΟΥΔΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΕΙΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

Οι εξελιξεις μας επιβεβαιωνουν για μια ακομα φορα. Όταν φωναζαμε μεσα απο τις εκπομπές μας στο Kontra για την εν γενει συμπεριφορά Παπαδήμ-ι-ου στα πολιτικά πραγματα και οτι ο τυπος ήταν λινάτσα...


Χθες αποδείχθηκαν πολλά: πόσο υποπτο ρόλο παιζει και πόσο Έλληνας είναι.

Σε μια συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση, στις 11 Μαΐου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ερωτήθηκε για το πώς βλέπει τα σχέδια του Τσίπρα να αμφισβητήσει τη συμφωνία διάσωσης.

«Κοιτάξτε», απάντησε. «Εάν ένα μέλος μιας λέσχης δεν σέβεται τους κανόντες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από τη λέσχη. Και το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε οργάνωση, θεσμό ή σχέδιο».

Ακόμα και αν δεν ονομάτισε τη χώρα, το σχόλιό του θεωρήθηκε ότι αναφέρεται στην Ελλάδα και δη ως αναγνώριση του ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν όλο και πιο κοντά. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές πανικοβλήθηκαν, οι Έλληνες προσβλήθηκαν και ο Μπαρόζο επικρίθηκε.

Αλλά αυτό που είναι αξιοσημείωτο για το επεισόδιο με τον Μπαρόζο είναι ότι ο ίδιος ποτέ δεν είχε σκοπό να κάνει μια τόσο ισχυρή δήλωση. Αν το έκανε είναι επειδή του του τηλεφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, και του το ζήτησε, σύμφωνα με επίσημη πηγή από την Επιτροπή.

Αισθανόμενος ένα είδος στέρησης από την αποτυχία να σχηματιστεί συνασπισμός μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, ο Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο να πει κάτι δυνατό, ελπίζοντας πως θα μπορούσε έτσι να αφυπνίσει την ελληνική πολιτική ηγεσία.

«Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο. Ήταν ένα ευθύ αίτημα», είπε η επίσημη πηγή της Επιτροπής για τη σειρά των γεγονότων. Και πρόσθεσε, με ένα είδος υποβάθμισής του. Όμως, «δε δούλεψε»

Από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνετε ότι εαν είχαν ριχθεί θηλιές σε δέντρα στο Γουδι(υπάρχουν πολλα ακομη)ένα από αυτα θα τα ειχε καβατζάρει ο Παπαδήμιος.
makeleio