Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Συνταγματική χούντα προτείνει ο Μητσοτάκης


Κάθε φορά που επιστρέφει με δημόσια παρέμβασή του αυτός ο άνθρωπος δεν είναι για καλό. Η τελευταία παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εφημερίδα Καθημερινή (τι έκπληξη!) θα ήταν ένα ακόμη ανιαρό, κοινότοπο  και αδιάφορο δεξιό άρθρο για το πόσο σημαντικό είναι να μείνει η χώρα στο ευρώ. Όμως όλο το...
ζουμί είναι στην τελευταία του παράγραφο, όπου σε λίγες γραμμές ο “δράκουλας” του νεοφιλελευθερισμού δίνει γραμμή στον αστικό πολιτικό κόσμο. Γράφει ο Μητσοτάκης: “Την περιπέτεια των εκλογών θα μπορούσαμε ασφαλώς να την είχαμε αποφύγει πλήρως, εάν το Σύνταγμά μας προέβλεπε σταθερή περίοδο της Βουλής. Η συνταγματική αναθεώρηση είναι επειγόντως αναγκαία”.

Τι θέλει να πει ο επίτιμος; Ότι καλό θα ήταν να αλλάξει το Σύνταγμα ώστε μια κυβέρνηση να μένει υποχρεωτικά 4 χρόνια, ο κόσμος να χαλάσει. Να έχουμε δικτάτορα όποιον βγάλουν οι κάλπες, ανεξάρτητα αν ο κόσμος χάνεται, αν η Βουλή διαλύεται κ.ο.κ. Το ίδιο μοντέλο που ισχύει και στην τοπική αυτοδιοίκηση δηλαδή που ο δήμαρχος δεν αλλάζει παρά μόνο αν πεθάνει. Με τη λογική Μητσοτάκη, θα είχαμε ακόμα ΓΑΠ ή Παπαδήμο πρωθυπουργό και πλειοψηφία 200 βουλευτών προερχόμενων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Και όλα αυτά γιατί φυσικά οι εκλογές είναι μια περιπέτεια, που μας κοστίζει ακριβά κ.λπ.

“Είναι ανάγκη, ιδιαίτερα τώρα που η χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά, όταν τα πάντα φαίνεται να γκρεμίζονται γύρω μας, να δημιουργήσουμε τουλάχιστον ένα θεσμικό περιβάλλον καλύτερο, σταθερότερο, το οποίο θα μας βοηθήσει, αποφασιστικά, να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο μας πρόβλημα, που δεν είναι δυστυχώς το οικονομικό, είναι πολιτικό” λέει ο επίτιμος, εννοώντας πως είναι απαραίτητη η σταθερότητα μιας …χούντας, συνταγματικής έστω γιατί αυτός ο άτιμος λαός επιμένει να έχει λόγο για το πώς τον κυβερνούν, έχει την κακή συνήθεια να παρεμβαίνει δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό και να ανατρέπει τους δυνάστες. Το επόμενο βήμα θα ήταν σύμφωνα με τη μητσοτάκεια λογική, να περιοριστεί το δικαίωμα ψήφου σε όσους άντρες έχουν ιδιοκτησία και να θεσπιστεί και μια βολή των λόρδων!
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αντε μου στο τσακίδι δράκουλα, άιντε στη κόλαση και παράτα μαε