Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Σύγχρονη χούντα


Έχει κοντά ποδάρια η επιχείρηση παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης των πολιτών, στην οποία πρωταγωνιστούν τα κανάλια της διαπλοκής...


Δεν παίζουν μόνα τους, αλλά ως η αιχμή της μνημονιακής επίθεσης του ελληνικού και του ευρωπαϊκού συστήματος.

Η επίθεση είναι ενορχηστρωμένη. Λες και τα δελτία των 8, καθώς και τα πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων, βγαίνουν από τον ίδιο αρχισυντάκτη!

Τα κανάλια της διαπλοκής παραβιάζουν κάθε αρχή δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρουσιάζουν μονομερώς τη διεθνή συζήτηση για το ελληνικό πρόβλημα. Χαρακτηριστική είναι η κατασκευή θέματος με την αναφορά του Αλ. Τσίπρα περί “Ολαντρέου”, η οποία δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στη Γαλλία, αλλά εδώ σχολιάστηκε ως “γκρέμισμα των συμμαχιών της χώρας”!

Θα ήταν υπερβολή να αξιώσει κανείς από τη διαπλοκή να κρατάει τα προσχήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο Κ. Σημίτης, ο οποίος τόσα έχει προσφέρει στους βαρόνους της ενημέρωσης, υπέστη λογοκρισία για τη δήλωσή του ότι μπορεί το Μνημόνιο να ακυρωθεί χωρίς να βγει η χώρα από την Ευρωζώνη. Αντιθέτως, η αδίστακτη κινδυνολογία τού μέχρι προχθές πρωθυπουργού, Λ. Παπαδήμου, ότι η ΕΚΤ έχει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, παρουσιάστηκε ως διασταυρωμένη είδηση. Δεν μεταδόθηκε, όμως, η δήλωση του Αυστριακού κεντρικού τραπεζίτη, μέλους της ΕΚΤ, ο οποίος ουσιαστικά αποδοκιμάζει τον κ. Παπαδήμο για διασπορά φημών.

Τα ΜΜΕ είναι μέρος του καταρρέοντος πολιτικού-οικονομικού συστήματος εξουσίας. Είναι καταχρεωμένα στις τράπεζες, ανήκουν σε “μαφιόζους” των δημοσίων έργων και προμηθειών, ενδιαφέρονται όχι για την ενημέρωση των πολιτών, αλλά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του συστήματος που υπηρετούν, πολλές φορές και των στενά επιχειρηματικών συμφερόντων των αφεντικών τους. Γι’ αυτό βουλιάζουν καθημερινά στην ανυποληψία.

Κλασικό δείγμα κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, οι επιχειρήσεις media στρατεύονται επιθετικά στη μάχη της κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η επικείμενη εκλογική μάχη έχει χαρακτηριστικά αναμέτρησης του λαού με το κατεστημένο. Πρόκειται για την αρχή αλλαγής “παραδείγματος”, εξέλιξη με ευρωπαϊκή σημασία. Είναι, λοιπόν, κατανοητή η λυσσαλέα μάχη που δίνει η διαπλοκή για να αποτραπεί, να περιοριστεί ή και να υποθηκευθεί η λαϊκή νίκη.

Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Επιστρέφει στους δράστες την απόπειρα χειραγώγησής του. Ολοένα και περισσότερο, διεθνή ΜΜΕ και κέντρα οικονομικών αναλύσεων προειδοποιούν ότι η πολιτική που επιβάλλει η Γερμανία στην Ε.Ε. θα οδηγήσει σε νέα κρίση τύπου “Lehman Brothers”.

Αν κάποιοι οδηγούν την Ελλάδα στη χρεωκοπία, αυτοί είναι οι μνημονιακοί. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα των αδειανών δημόσιων ταμείων που κληροδοτεί η “κυβέρνηση ειδικού σκοπού” ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Με το πρόγραμμά τους, δηλαδή το Μνημόνιο, καταδικάζουν τη χώρα σε πολυετή ύφεση, τη δημόσια διοίκηση σε παράλυση, την κοινωνία σε ανθρωπιστική καταστροφή. Αλλά γι’ αυτά, ούτε είδαν ούτε άκουσαν τα κανάλια τους!

Στις τρεις εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, είναι πιθανό η τηλε-κινδυνολογία να αποκτήσει χαρακτηριστικά μεταμοντέρνου-εικονικού πραξικοπήματος. Τώρα, στην περιοχή μας, οι χούντες δεν γίνονται με τανκς, αλλά με τις αγορές και τα κανάλια.
ΠΗΓΗ
ramnousia