Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η Ψήφος τιμωρίας παει ΣΥΡΙΖΑ


Επειδή φαίνεται ότι στα “ψηλά” της κοινωνίας  προκαλεί σοκ το γεγονός ότι ψηφοφόροι της χρυσής αυγής  και των ΑΝΕΛ,  εμφανίζονται στην GPO να μετακινούνται προς τον  ΣΥΡΙΖΑ, θα...
πρέπει να εξηγήσουμε κάτι το οποίο το -εδώ στα χαμηλά που στεκόμαστε- βλέπουμε καθαρά .

Η ψήφος της επαρχίας στην χρυσή αυγή ήταν ψήφος τιμωρίας και όχι αντιμεταναστευτική ή ακροδεξιά ψήφος.  Αντίστοιχα -αν και σε λιγότερο βαθμό- ήταν η ψήφος στους ΑΝΕΛ.

Μεταναστευτικό πρόβλημα στην επαρχία δεν έχουμε τόσο οξύ όσο στο κέντρο της Αθήνας.  Εδώ οι μετανάστες -Αλβανοί κυρίως-  ζουν στα χωριά και όχι στο κέντρο των πόλεων ενώ δουλεύουν σε αγροτικές εργασίες όπου αυτές υπάρχουν.

Ούτε μπορείς να πεις ότι ένα πρωί 7-10% από εμάς ξύπνησαν ακροδεξιοί ροπαλοφόροι αντεροβγάλτες.

Η ψήφος της επαρχίας στην χρυσή αυγή ήταν ψήφος τιμωρίας, και στην ψήφο τιμωρίας είναι πολύ λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να εισπράττει.

Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάρη στα ΜΜΕ και στους διαλεκτούς αντιπάλους του, εμφανίζεται να είναι  κατά των τραπεζών, των μιντιαρχών, των νταβατζήδων, των εργολάβων, του πλούτου, των αρεστών,   των παλιών κομμάτων, της άτυπης αριστοκρατίας, της οικογενειοκρατίας, της πολιτικής φεουδαρχίας, του ρουσφετιού, των φθαρμένων πολιτικών, κατά  του Μνημονίου, της λιτότητας, της διαφθοράς και του όποιου συστήματος έχει χαρακτηριστικά “καθεστώτος”.

Όταν τα ΜΜΕ και οι αντίπαλοι του διαλεχτοί -ένας -και -ένας- τα “καλύτερα” παιδιά του συστήματος, με γκαβάτζες και φουσκωτούς, οι πιο ασφαλείς από την κρίση χτυπούν τον ΖΥΡΙΖΑ…

τότε λειτουργεί το “ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Τότε γίνεται η καλύτερη διαφήμιση για το ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι απολύτως λογικό λοιπόν η  Ψήφος τιμωρίας να πηγαίνει εκεί, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως πραγματική απειλή-σκιάχτρο  για  όλους αυτούς τους εχθρούς της κοινωνίας,  αλλά και για όλο το παλιό σύστημα που πλήττεται πανταχόθεν από το νέο.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να προσεχθεί από όλους. Ενώ η ρήξη με το παλιό είναι οριστική, η σχέση με τα κόμματα πλέον δεν ειναι μόνιμη όπως  αυτές που  γνωρίσαμε στην μεταπολίτευση.

Αν πριν την 6η Μαΐου ένα 1ο% των ψηφοφόρων  βρίσκονταν έξω από το Μαντρί και  μετακινούνταν από κόμμα σε κόμμα δίνοντας κυβερνήσεις, σήμερα έξω από το Μαντρί είναι το 45% και συνεχώς αυτό  το ποσοστό αυξάνεται.
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ , ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΑΙΓΑΙΟ,ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.....ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΕΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ NWO......!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μαμανκυ ,σουπερ monkie