Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ετοιμάζονται να βεβηλώσουν ξανά το σύμβολο της Ορθοδοξίας, την «εκκλησία της Αγίας του Θεού Σοφίας», στην Πόλη!


Ετοιμάζονται να βεβηλώσουν ξανά το σύμβολο της Ορθοδοξίας, την «εκκλησία της Αγίας του Θεού Σοφίας», στην Πόλη! Αυτό προκύπτει από τις κινήσεις πολλών ισλαμιστικών οργανώσεων, οι οποίες γίνονται υπό τις ευλογίες του τουρκικού κράτους. Έτσι, εχθές, χιλιάδες Τούρκοι, φανατικοί μουσουλμάνοι, συγκεντρώθηκαν έξω από τον ιστορικό ...
ναό, ο οποίος από το 1934 λειτουργεί ως μουσείο, και φωνάζοντας «ξανά τζαμί η Αγιά Σοφιά» και «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», απαίτησαν από τη τουρκική κυβέρνηση να μετατρέψει εκ νέου σε τζαμί το ναό σύμβολο της Ορθοδοξίας.

Οι χιλιάδες φανατικοί, αφού φώναξαν συνθήματα, κατόπιν προσευχήθηκαν μαζικά έξω από τον ναό.
«Το να μην είναι η Αγία Σοφία τζαμί προσβάλει τα 75 εκατ. των Τούρκων μουσουλμάνων (αλήθεια, να περιλάβουμε και τα 30 εκατομμύρια των Κούρδων σε αυτούς;). Συμβολίζει το πόσο άσχημα μας έχει φερθεί η Δύση», είπε ο Σελίχ Τουρχάν, επικεφαλής της Ένωσης Νέων Ανατολίας, μιας από τις φανατικές ισλαμιστικές οργανώσεις που υποθάλπει το τουρκικό καθεστώς.
Ο Τουρχάν δήλωσε επίσης, στο πρακτορείο Reuters, ότι η διαμαρτυρία και η προσευχή έξω από την Αγία Σοφία, έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 559η επετείου της Άλωσης της Πόλης, το 1453. «Ως απόγονοι του Μωάμεθ του Πορθητή, απαιτούμε η Αγία Σοφία να ξαναγίνει τζαμί. Είναι νόμιμο δικαίωμά μας», είπε ο Τουρχάν.
Κάτι τέτοια βλέπουμε από τη μία και από την άλλη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσκυνούν τον «πολυχρονεμένο» Ερντογάν και μας σηκώνεται η τρίχα… Και μη μας απαντήσουν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν τα εγκρίνει όλα αυτά. Όσο δεν ευθυνόταν και στην υπόθαλψη της οργάνωσης που οδήγησε στην τραγωδία με το «Μαβί Μαρμαρά», την IHH…
defence-point