Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Εμπάργκο των φωτορεπόρτερ στον Βενιζέλο – Τους έδιωξε χθες από την συνέντευξη Τύπου


Εμπάργκο των φωτορεπόρτερ στον Βενιζέλο – Τους έδιωξε χθες από την συνέντευξη ΤύπουΤην απομάκρυνση των φωτορεπόρτερ από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. Οι φωτορεπόρτερ απομακρύνθηκαν από το χώρο λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου καθώς όπως τους είπαν «ενοχλούν τα κλικ των φωτογραφικών μηχανών».


Σύμφωνα με το tvxs.gr, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας τονίζει πως ο λόγος που επικαλέστηκαν για να τους απομακρύνουν χωρίς «καμία προειδοποίηση ή συνεννόηση» είναι «παντελώς προσχηματικός με το δεδομένο ότι επανειλημμένα και από ετών, γραπτά και προφορικά, έχουμε υποβάλλει το πάγιο αίτημα της Ένωσής μας για τη συμμετοχή της και τη συμβολή της στο σχεδιασμό για την αρτιότερη και χωρίς προβλήματα φωτοδημοσιογραφική κάλυψη τέτοιων σημαντικών γεγονότων».

«Οι Έλληνες Φωτορεπόρτερ είναι Φωτο-Δημοσιογράφοι και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται από οποιοδήποτε Φορέα και Οργανισμό όταν καλούνται σε εκδηλώσεις που αφορούν τον Τύπο και ο αποκλεισμός τους λειτουργεί σε βάρος της ελευθεροτυπίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης των πολιτών. Μήπως την επόμενη φορά αντί να προσκληθούμε να καλύψουμε αντίστοιχο γεγονός επιθυμούν μα μας υποκαταστήσουν πλήρως αποστέλλοντας αποκλειστικά φωτογραφίες της δικής τους επιλογής;», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

«Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει πως αυτές οι ενέργειες αντικειμενικά συνιστούν απροκάλυπτη φίμωση της Φωτο-Ειδησεογραφίας και κατά συνέπεια και της ελευθεροτυπίας και ως εκ τούτου, διερμηνεύοντας και την κοινή στάση όλων των θιγόμενων μελών της, θεωρεί ότι είναι πλέον υποχρεωμένη να προβεί στο εξής σε ΕΜΠΑΡΓΚΟ σε οποιαδήποτε εκδήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και έως ότου οι υπεύθυνοί του αποδεχτούν τους Φωτορεπόρτερ ως λειτουργούς του Τύπου», καταλήγει η ανακοίνωση.