Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Να τι κατάφερε η ΔΕΗ με τις συνεχείς αυξήσεις!!!


Πτώση 9% σημείωσε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ως επακόλουθο, των διαρκών αυξήσεων στις τιμές κατανάλωσης του ηλ.ρεύματος!...


Μεγαλύτερη υποχώρηση καταγράφεται στη ζήτηση από τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έφθασε στο 9,96% και αποδίδεται στην κρίση, το κλείσιμο επιχειρήσεων κλπ. Οι μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης μείωσαν επίσης την κατανάλωση ρεύματος κατά 7%.

Στο τετράμηνο του έτους, πάντως, η πτώση της κατανάλωσης περιορίζεται σε 0,71%, καθώς κατά τους χειμερινούς μήνες τα νοικοκυριά στράφηκαν στα κλιματιστικά για θέρμανση, λόγω των αυξήσεων στο πετρέλαιο.

Είναι λοιπόν γεγονός, ότι όσοι λέγαμε ότι ο "εύκολος δρόμος" των αυξήσεων, θα οδηγήσει σταδιακά στη μείωση των εσόδων της εταιρίας, δικαιωθήκαμε απόλυτα, και μόνο η ηγεσία του υπουργείου και η Τρόικα δεν το κατανοούν ακόμη, προφανώς, διότι οι γνώσεις τους περί της οικονομικής επιστήμης, δεν επαρκούν!

Πολύ περισσότερο δεν επαρκούν οι γνώσεις τους περί της διάλυσης του κοινωνικού ιστού, από μια πρώην ΔΕΚΟ, που αδυνατεί να κατανοήσει ακόμη και το συμφέρον της!

Έτσι, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο η ζήτηση αυξήθηκε κατά 3,9% και 6,5% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τους περυσινούς μήνες, ενώ το Μάρτιο υποχώρησε κατά 5,2% και τον Απρίλιο κατά 9%.

Σε επίπεδο παραγωγής, στο τετράμηνο αυξήθηκε η συμμετοχή των μονάδων φυσικού αερίου (13%) και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (35%), ενώ μειώθηκε η παραγωγή από λιγνιτικές μονάδες (2,5%) και υδροηλεκτρικά (20%).

Πάντως, σε όλα τα παραπάνω, ουδείς φαίνεται να υπολογίζει την τεράστια ζημιά στην εταιρία, από τις "βάρβαρες" διακοπές ηλεκτροδότησης, σε χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην Ελλάδα!

Με ότι αυτό συνεπάγεται...
πηγη