Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Der Spiegel: Να κάνουμε στην Ελλάδα ότι στην Ανατολική Γερμανία!



Σχέδιο έξι σημείων για την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες ετοιμάζει η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το το...
περιοδικό Der Spiegel....

To αξιοσημείωτο είναι στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνονται μέτρα και πρακτικές που είχαν χρησιμοποιηθεί για τον εκσυχρονισμό της Ανατολικής Γερμανίας μετά την πτώση του κομμουνισμού.

Συγκεκριμένα η προτάση που αφορά στη δημιουργία οργανισμών που θα είναι επιφορτισμένοι με την ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών, είναι το ίδιο μοντέλο που εφαρμόστηκε από τη Γερμανία μετά την επανένωση για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Ανατολικής Γερμανίας.

Επίσης το σχέδιο προβλέπει ότι τα κράτη που βρίσκονται σε οικονομική κρίση θα αναμορφώσουν την αγορά εργασίας τους με βάση το γερμανικό μοντέλο, δηλαδή κάνοντας τη νομοθεσία για την προστασία των απολύσεων πιο ευέλικτη και μειώνοντας το μισθολογικό κόστος.

Στο σχέδιο προτείνεται, επίσης, η ανάπτυξη ενός συστήματος εκπαίδευσης των νέων κατά το γερμανικό μοντέλο, που προάγει την εκπαίδευση σε επιχειρηματικό περιβάλλον.

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται πως «το Βερολίνο ευνοεί τη δημιουργία ζωνών ελεύθερου εμπορίου στις χώρες της Ευρωζώνης που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης χρέους με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών σε ένα ευνοϊκότερο φορολογικό περιβάλλον και με λιγότερο περιοριστικούς κανόνες λειτουργίας».


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε εμείς
δεν θα σας ρωτήσουμε..
(είδαμε και ως τώρα που μας οδηγήσατε
παρέα.. με τους συνεργάτες σας
στην Ελλάδα)..

Ανεξάρτητος Έλλην.

Ανώνυμος είπε...

δε παν να ...... αρκετά μας ζάλισαν με τις μακακίες τους.Στον Καιάδα κιάυτοίμπας και ησυχάσουμε επί τέλους.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι τα κοπρόσκυλα λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Γερμαναράδες, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ! ΤΕΡΜΑ! ΦΙΝΙΤΟ!