Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ.


Το ξεπούλημα του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού μαζί με την παραλία του (συμπεριλαμβανομένου του αιγιαλού της θάλασσας και του βυθού) είναι γνωστή μνημονιακή δέσμευση. Λίγες μέρες πριν τη διάλυση της Βουλής η συνεταιρική πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ υπερψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο.


Εκτός από την δια παντός εγκατάλειψη της υπόθεσης του Μητροπολιτικού Πάρκου, στις προβλέψεις αυτού του νόμου συμπεριλαμβάνεται η έξωση των δημόσιων υπηρεσιών και κοινωνικών φορέων από τους χώρους αυτούς. Δήμος, πυροσβεστική, τροχαία, μετεωρολογική υπηρεσία, τοπικοί πολιτιστικοί & αθλητικοί φορείς θα πεταχτούν άρον – άρον έξω από χώρους στους οποίους χρόνια τώρα λειτουργούν.

Δεκάδες χιλιάδες αθλούμενοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν το Αθλητικό κέντρο του Αγ. Κοσμά και να ψάξουν για χώρο όπου μπορέσουν. Ένας χώρος που από τη δεκαετία του 1950 παραχωρήθηκε για το μαζικό λαϊκό αθλητισμό να γίνει βορά του real estate.

Η παραλία του Ελληνικού, που για να ανοίξει στο κοινό δόθηκαν – και εξακολουθούν να δίνονται αγώνες – κινδυνεύει να ξανακλείσει.

Και βέβαια ο πνεύμονας του λεκανοπέδιου το Μητροπολιτικό Πάρκο, για το οποίο υπάρχει από ετών ήδη η μελέτη του Πολυτεχνείου, που απέδειξε το αναγκαίο και το εφικτό της δημιουργίας του, να δώσει τη θέση του στο τσιμέντο και τον αποκλεισμό.

Όσοι σκέφτονται το μέλλον αυτών των χώρων και τη σημασία τους στην αυριανή ζωή στο λεκανοπέδιο πρέπει να σταθμίσουν.
Από τη μια βρίσκονται οι δυνάμεις που εγγυήθηκαν ενυπογράφως το ξεπούλημα αυτών των χώρων.
Στον αντίποδα τους ο ΣΥΡΙΖΑ που με όλες του τις δυνάμεις, τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στα κινήματα πολιτών, δίνει μάχες χρόνια τώρα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα αυτών των χώρων, την ελεύθερη χρήση τους και την αξιοποίησή τους προς όφελος του περιβάλλοντος και των πολιτών. Αλληλέγγυος με τους αγώνες της αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων που διεκδικούν το Μητροπολιτικό Πάρκο. Έχει σταθερά στηρίξει το αίτημα της απόδοσης της διαχείρισης της πλαζ Αγ. Κοσμά στο Δήμο Ελληνικού που με τους αγώνες του και τη φροντίδα του παρέχει εδώ χρόνια ελεύθερη, καθαρή και δωρεάν την παραλία στους πολίτες.

Μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί αποφασιστικά να συμβάλει στην υλοποίηση χρόνιων αιτημάτων του κινήματος και αποτρέψει τη δια παντός καταστροφή του μοναδικού δημόσιου ελεύθερου χώρου μεγάλης έκτασης στο λεκανοπέδιο.
πηγη