Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΥ


ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ
ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΩΝ

Με όσα είπε το απόγευμα της Πέμπτης 31 Μαίου ο μέλλων πρωθυπουργός των καναλαρχών, μεγαλονταβατζήδων,...
μεγαλοτραπεζιτών και εργολάβων δημοσίων έργων και εκδοτικών συνοθυλευμάτων που τόσα πολλά έχουν "επενδύσει" πάνω του(ακούστε και εμάς, κάτι περισσότερο ξέρουμε, βλέπουμε ή ακούμε), διολίσθησε στον επικίνδυνο πια δρόμο(και πολύ επώδυνο για το λαό αφού θα το αντιληφθεί στις 18 Ιουνίου) , του ακατάσχετου πολιτικού ψεύδους. Τίποτα ή πολύ λίγα από όλα αυτά μπορούν να γίνουν. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι ο ισόβιος αντιρρησίας πολιτικής συνείδησης από την Καλαμάτα, "άφιλος" όλων των παλαιών φίλων του που τους "πούλησε" για αδιόρατα και ακατανόητα προσωπικά και πολιτικά συμπλέγματα, θα παραχωρούσε τα πάντα(ακόμα και την προσωπική του αξιοπιστία)για να γίνει πρωθυπουργός.

Το χαιδεμένο πια παιδί του συστήματος των κερδοσκόπων, των μαυραγοριτών, των τραπεζιτών της ΤτΕ, του ΔΝΤ, του ΤΤ, της Εθνικής, των τοκογλύφων και των ντόπιων καρχαριών του χρήματος που περιμένουν ανταλλάγματα στις 18 Ιουνίου, δεν μπορεί να περιμένει και γέμισε τον κόσμο με ψέμματα. Η Ελλάδα θα πληρώσει γι αυτά. Λαός που ξεχνάει την ιστορία του την βρίσκει τρείς φορές χειρότερη μπροστά του.

Μεταξύ λοιπόν των πολλών τερατολογιών του κ.Σαμαρά, συγκρατήσαμε:

-Επαναφορά της μετενέργειας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους έξι μήνες, σταδιακή άνοδο του αφορολόγητου από τις 5000 στις 8.000 ευρώ, συμψηφισμό οφειλών από και προς το δημόσιο, καθώς και αντικατάσταση του τέλους της ΔΕΗ από ένα νέο, διευρυμένο ΕΤΑΚ.

1. Αποκατάσταση χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009

2. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα 2 χρόνια.

3. Εκτακτο επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους.

4. Ρύθμιση των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων των επομένων μηνών.

5. Συγκράτηση της πτώσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και επαναφορά της μετενέργειας στα προηγούμενα χρονικά όρια. (Εξι μήνες).

6. Σταδιακή άνοδο του αφορολόγητου από τις 5.000 στις 8.000 για τη επόμενη και στις 10.000 ευρώ για τη μεθεπόμενη χρονιά.

7. Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο και πιο δίκαιο ΕΤΑΚ

8. Σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών

9. Ειδικό καθεστώς τριετούς «εφεδρείας» για το πλεονάζον προσωπικό οργανισμών του δημοσίου

10. Περικοπή 11,7 δισεκ. από τις δημόσιες δαπάνες για το 2012 - 13

11. Μέτρα για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

12. Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους ενεγράφησαν την τελευταία διετία.

13. Εξασφάλιση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

14. Εφαρμογή του συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο.

15. Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

16. Προώθηση αποκρατικοποιήσεων πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.

17. Αποκατάσταση αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη

18. Επίσπευση ανακήρυξης ΑΟΖ

Αντιδράσεις

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι οι δεκαοκτώ προτάσεις του κ. Σαμαρά αποτελούν βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου.

Κάνει λόγο για αόριστες προεκλογικές εξαγγελίες που με τη ΝΔ κυβέρνηση θα μετατραπούν σε νέες απολύσεις, νέους φόρους, μεγαλύτερη φοροασυλία για τους πλούσιους, νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

«Ακούγοντας τον κ. Σαμαρά να παρουσιάζει τα 18 σημεία για τη διαχείριση της κρίσης ένιωσα μια βαθιά απογοήτευση, την απογοήτευση του ανθρώπου που ξέρει τα πράγματα, αλλά δυσκολεύεται να βρει συνομιλητές», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η εποχή «των εύκολων και δημαγωγικών λόγων» έχει περάσει.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει ότι ο προέδρος της ΝΔ όφειλε να απαντήσει στο ερώτημα εάν είναι στην κυβέρνηση τί θα κάνει και με ποιον τρόπο θα προστατέψει το λαό από τον ορατό κίνδυνο της νέας χρεοκοπίας που φέρνει το βάθεμα της κρίσης στην ευρωζωνη.

"Φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς βρήκε τα "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", που έχασε ο κ. Παπανδρέου και υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας και ολίγη ΑΟΖ από Καμμένο", σχολιασε η ΔΗΜΑΡ .

"Με όσα προτείνει ο κ. Σαμαράς νομιμοποιεί τις εξτρεμιστικές θέσεις του κ. Τσίπρα. Ο λαϊκισμός δεν πολεμιέται με περισσότερο λαϊκισμό", σχολίασε ο Στέφανος Μάνος.

Και εις ανώτερα κύριε Σαμαρά.

Ο δρόμος όμως προς την "στέψη" θα είναι πολύ επώδυνος για σας...
πηγη