Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ, ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ


Από το : Πρώτο Θέμα
Νέα ημέρα μεγάλης αναταραχής στις αγορές, με αφορμή τα αρνητικά στοιχεία που προκύπτουν από μία σειρά δεικτών όπως οι εργοστασιακές παραγγελίες στην Ευρωζώνη και η βιομηχανική δραστηριότητα στην Κίνα. Το ευρώ...
κυριολεκτικά καταρρέει προς τα 1,2330 δολάρια, ενώ τα χρηματιστήρια σημειώνουν μεγάλη πτώση.


Συγκεκριμένα, η πτώση στην Φρανκφούρτη είναι πάνω από 2,3%, το Παρίσι υποχωρεί κατά 1,4%, μικρότερη είναι η πτώση σε Λονδίνο και Μιλάνο, ενώ κέρδη της τάξης του 0,8% καταγράφει η Μαδρίτη, η οποία έχει πιεστεί σημαντικά τις προηγούμενες μέρες.

Πάνω από 3% η πτώση σε Αθήνα. Προς τις 500 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, καθώς το ξεπούλημα των μετοχών συνεχίζεται. Ρευστοποιήσεις με πτώση πάνω από 6% σε ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Eurobank. Πωλήσεις σε Μυτιληνμαίο με πτώση πάνω από 7%.

Μοναδική αντίσταση στον πίνακα των μετοχών η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας που σημειώνει κέρδη 3,5%.

Την ίδια ώρα, φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι ιταλικής και ισπανικής χρεοκοπίας, ενώ προφανώς δεν είναι άσχετο της γενικότερης κατάστασης το ότι τη Δευτέρα συναντώνται ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Το όλο κλίμα επιβαρύνεται από τις ανακοινώσεις για την ανεργία, η οποία έφτασε στο ποσοστό - ρεκόρ του 11% για την Ευρωζώνη, ενώ διαμορφώθηκε στο 8,2% για τις ΗΠΑ, δηλαδή υψηλότερα από τις εκτιμήσεις. Μετά από αυτή την εξέλιξη αρνητικά ξεκινήσε τη συνεδρίαση και η Wall Street.