Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Σε φάση… αναχώρησης η Διαμαντοπούλου Bilderberg


Σε τροχιά αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται η Διαμαντοπούλου Bilderberg, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την άρνησή της να μετάσχει στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματοςΗ κ. Διαμαντοπούλου, πέραν της μεγάλης απόστασης που τη χωρίζει..
με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλο, εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του, ενώ τα περιθώρια ανάκαμψης του άλλοτε κραταιού κινήματος έχουν περιοριστεί δραστικά.

Επίσης, διαφωνεί πλήρως με τη στρατηγική του κ. Βενιζέλου, κάτι που θα επιχειρήσει να δείξει και το επόμενο διάστημα, χαράσσοντας διαχωριστικές γραμμές από τη γραμμή της ηγεσίας.

Πάντως, η κ. Διαμαντοπούλου, το τελευταίο διάστημα ανταλλάσσει απόψεις με τον κ. Α. Λοβέρδο, ενώ τακτικός της συνομιλητής είναι και ο κ. Γ. Φλωρίδης.

Η ίδια θέλει να έχει ελευθερία κινήσεων και να απαλλαγεί από κάθε εξάρτηση, αφού εκτιμά ότι σύντομα θα επιχειρηθεί η σύσταση ενός πολιτικού σχηματισμού με μεταρρυθμιστική κατεύθυνση.

Άλλωστε, η πρώην υπουργός Παιδείας πιστεύει ότι η Ιπποκράτους «πολέμησε» την υποψηφιότητά της στις εκλογές, με αποτέλεσμα να καταλάβει τη μόνη έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών ο κ. Κ. Σκανδαλίδης, από τον οποίο τη χώριζε μικρή διαφορά, με αποτέλεσμα να έχουν αφεθεί υποννοούμενα από την πλευρά της.

Με δεδομένη και τη σχέση του κ. Σκανδαλίδη με τον κ. Βενιζέλο, η κ. Διαμαντοπούλου δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να λάβει τις αποφάσεις της.

Η πρώην υπουργός προσανατολίζεται σε συνολική αποστασιοποίηση από το σημερινό ΠΑΣΟΚ αλλά και από το σημερινό πολιτικό σύστημα. Αρχικά, θα αναχωρήσει για το εξωτερικό, κάτι που σκέφτεται εδώ και αρκετό καιρό. Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει προτάσεις για εργασία σε Διεθνείς Οργανισμούς διαθέτοντας υψηλές γνωριμίες και προσβάσεις από τη θητεία της ως Επίτροπος της Κομισιόν.

Με αυτό τον τρόπο η κ. Διαμαντοπούλου θεωρεί ότι αποκτά πολιτική αυτονομία και θα μπορεί να παρεμβαίνει ελεύθερα στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, διατυπώνοντας νέες και καινοτόμες πολιτικές προτάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Διαμαντοπούλου υπεραμύνεται του νόμου για τα Πανεπιστήμια, καθώς υποστηρίζει ότι είναι κορυφαία μεταρρύθμιση για τη χώρα. Εφόσον η νέα κυβέρνηση κάνει αλλαγές ή εκπτώσεις στη φιλοσοφία αυτού του νόμου, η κ. Διαμαντοπούλου είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσει. Η πρώην υπουργός προβλέπει ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεχόμενη πιέσεις από Πρυτάνεις και Νεολαία, προσανατολίζεται σε αλλαγές στο νόμο. Κάτι τέτοιο αποτελεί casus belli για την ίδια και ίσως της δώσει την αφορμή για να αποστασιοποιηθεί πλήρως από το ΠΑΣΟΚ του κ.Βενιζέλου.

newsbomb.gr

Συμφωνούμε με την Διαμαντοπούλου Bidlerberg.
Το Πασόκ ολοκλύρωσε τον κύκλο του, ξεπούλησε την Χώρα και τώρα την κάνουμε με ελαφρά.
Συμμετέχουμε και σε κάποιο κύκλο προβληματισμού για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς που στην ουσία αποτελείται απο τα ίδια πρόσωπα σε διαφορετικό περιτύλιγμα,και προσπαθούμε για μια ακόμα φορά να ξεγελάσουμε το πόπολο,κάνοντας τους σοσιαλιστές μέσα σε κατοχικό καθεστώς.
Με μια διαφορά όμως.
Αυτή την φορά είμαστε και εμείς εδω και οσο περνά απο το χέρι μας,ολοι εσείς οι σάπιοι δεν θα έχετε πλέον κανένα μέλλον σε τούτο εδω τον τόπο.
Ιωάννης

3 σχόλια:

ΑρΜΑρΤΩΛΟC είπε...

...ας εξαφανιζοταν καλυτερα και απο την δημοσια ζωη,οχι μονο απο το ΒΡΩΜΟ-ΠαΣοΚ! ΑΡΚΕΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

Ε!ΒΕΒΑΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ;ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΗΚΕ!ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟ Κ Η ΛΕΣΧΗ ΘΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙ
ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΩΣ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΩΤΕΡΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΠΑΛΙΟΒΡΩΜΑ.ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ...