Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΔΝΤ: Ανεξαρτήτως του τι ισχυρίζεται τώρα, ο κ. Ρουμελιώτης είπε ναι σε όλα


Σαφή αποδοκιμασία σε βάρος πρώην εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη και τα όσα δήλωσε στους New York Times για την ένταξη της Ελλάδας στο πρώτο Μνημόνιο εκφράζει η διοίκηση του Ταμείου, μέσω της εκπροσώπου Τύπου της...


«Ο κ. Ρουμελιώτης, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ ουδέποτε διαφοροποιήθηκε ή εξέφρασε αντίρρηση ως προς το περιεχόμενο των πολιτικών που προβλέπονται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα για τη χώρα σας όταν αυτό εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, αντιθέτως τις υποστήριξε», σημείωσε στέλεχός του μιλώντας στον ανταποκριτή του Σκάι στη Νέα Υόρκη.

Η συγκεκριμένη πηγή απαντώντας στον ισχυρισμό ότι «εμείς στο ΔΝΤ γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί αφού δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα» που διατύπωσε ο κ. Ρουμελιώτης επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Ρουμελιώτης στήριξε από την αρχή και με ενεργό τρόπο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές τις πολιτικές στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής που εισηγήθηκε το ΔΝΤ και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα, τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δεύτερου προγράμματος στήριξης της χώρας, όπως αυτά εγκρίθηκαν από τα Δ.Σ. του Ταμείου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού πηγή εκτός Ταμείου εξέφραζε την απορία «γιατί ο κ. Ρουμελιώτης δεν παραιτήθηκε όταν κλήθηκε να υποστηρίξει για την Ελλάδα ένα δημοσιονομικό πρόγραμμα που σήμερα λέει ότι ήξερε ότι θα αποτύχει».
πηγη