Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Στο έλεος των συμμοριών η Μύκονος


Η Μύκονος είναι ένα μέρος που σου προσφέρει απίστευτες εμπειρίες. Εκπληκτικές παραλίες, καθηλωτικές εικόνες με θέα το απέραντο γαλάζιο, διασκέδαση και βόλτες στα πανέμορφα Ματογιάννια. Όμως πλέον στο νησί των ανέμων έχει εμφανιστεί και μια άλλη πλευρά, πιο σκοτεινή, που αν δεν προληφθεί σύντομα, θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για το νησί...

Βρέθηκα στην Μύκονο το περασμένο Σαββατοκύριακο και αντίκρισα ένα μέρος που είναι παραδομένο στο έλεος των κακοποιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 4 bars - clubs άγνωστοι σε πλησίαζαν και σου πρόσφεραν χάπια, «LSD και ecstasy», που σου έφτιαχναν την διάθεση για «διασκέδαση χωρίς όρια». Από ό,τι μου έλεγαν κάτοικοι του νησιού τα ναρκωτικά είναι μια μεγάλη πληγή για το νησί, σε σημείο που η αστυνομία να αρκείται στο ρόλο του θεατή και απλώς να «αναγνωρίζει πτώματα», όπως χαρακτηριστικά μου δήλωσαν!
Επίσης μου έκανε εντύπωση πώς δεν υπήρχαν Έλληνες τουρίστες, παρά μόνο ξένοι, οι οποίοι και δεν αποτελούσαν και τον καλύτερο κόσμο. Να επισημάνουμε επίσης, ότι είχε πέσει «σύρμα» στο νησί ότι έχουν καταφτάσει ελεγκτές του ΣΔΟΕ, εξαιτίας και της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου στην Ψαρρού, πράγμα που έκανε πολλά εστιατόρια και καταστήματα να κόβουν αποδείξεις ακόμα και για νερό. Πάντως οι τιμές στις παραλίες ποικίλουν, αν είσαι ξένος χρεώνεσαι περισσότερο από ό,τι όταν βλέπουν έναν Έλληνα!
Πάμε τώρα στο κυρίως θέμα, που είναι οι κλοπές και οι ληστείες οι οποίες έχουν γίνει καθημερινό θέμα στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου. Βρέθηκα αυτόπτης μάρτυρας, κάτι το οποίο και με σόκαρε, διότι δεν περίμενα ποτέ ότι πηγαίνοντας διακοπές θα κατέληγα να θεωρώ ότι βρίσκομαι στο κέντρο της  Αθήνας!
Επιστρέφοντας από νυχτερινή βόλτα αντίκρισα με την παρέα μου ένα τραγικό θέαμα, βλέποντας τις πόρτες από τα δωμάτια του ξενοδοχείου να είναι σπασμένες και κανένας να μην έχει πάρει είδηση. Τρομοκρατηθήκαμε από την εικόνα και αποφασίσαμε να φύγουμε, μήπως και ήταν ακόμα κάποιος μέσα και να επιστρέψουμε μαζί με την αστυνομία.
Κάναμε τρία τηλέφωνα για να εμφανιστεί, ήρθε κοίταξε και μας απάντησε «εντάξει, ηρεμήστε, εδώ δεν είναι Αθήνα να βγούν με τα καλάσνικοφ». Έμεινα ενεός με την αντιδρασή τους και προσπάθησα να εκμαιεύσω περαιτέρω πλήροφορίες. Μου είπαν ότι «πρόκειται πλέον για καθημερινό φαινόμενο και πως δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα». «Μα η μια η κοπέλα» του απαντώ, «έπαθε τεράστια ζημιά πάνω από 3000 ευρώ. Αποτυπώματα δεν θα πάρετε;». « Η σημάνση έρχεται από την Σύρο και αν την καλέσουμε» μου απάντησαν. «Κάντε μήνυση κατά αγνώστων, αλλά δεν πρόκειται να πετύχετε τίποτα», και μας αποχαιρέτησαν σαν να μην συνέβη τίποτα.
Μίλησα με πολλούς κατοίκους του νησιού και τα περιστατικά που μου ανέφεραν, δεν είχαν τέλος. Υπήρχε ζευγάρι τουριστών από το εξωτερικό το οποίο παρακολουθούσαν και όταν εντόπισαν ότι ψώνιζε από καταστήματα με γνωστές μάρκες, το βράδυ εισέβαλλαν στο δωμάτιο με αποτέλεσμα να μην αφήσουν τίποτα! «Αυτοί είναι οργανωμένοι κακοποιοί, έρχονται από Αθήνα, και μας έχουν ρημάξει, κάτι πρέπει να γίνει», μου τόνισαν οργισμένοι, αρκετοί ξενοδόχοι ειδικά της περιοχής κοντά στην Ψαρρού και στον Πλατύ Γυαλό.
Επιστρέφοντας στην Αθήνα, σκεπτόμουν, είναι δυνατόν να μην έχει πάρει διαστάσεις το θέμα; Δυστυχώς, είναι πολλές οι σελίδες που χρειάζονται για αυτά που γίνονται εκεί, και είναι κρίμα, γιατί πρόκειται για ένα εκπληκτικό μέρος, με τρομερούς ανθρώπους που ό,τι έχουν πετύχει το έχουν καταφέρει με ατομική πρωτοβουλία και δεν τους αξίζει να χαθεί η «ταυτότητα» της Μυκόνου.
*Ο Γιάννης Πανταζόπουλος είναι δημοσιογράφος.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..ΦΩΤΙΆ νά κάψει τό μπουρδέλο σας μαλάκες αϊ σιχτίρ κίναιδοι...έάν θέλετε δροσιά υπάρχουν τά δάση μας. οι ρεματιές καί τά πλατάνια μας!!!!