Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

"ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΕ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.


ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΩ: ΠΟΛΕΜΟΣ!
Με αφορμή τα όσα έγραψε και το makeleio.gr για τις προσπάθειες εξαφάνισης, απομείωσης και καταστροφής της διαχρονικής ελληνικής γλώσσας ..

με νεοελληνικά υποκατάστατα διαφθοράς της, ο Βύρων Πολύδωρας(τον οποίο έχουμε κρίνει αυστηρά στο παρελθόν για άλλα ζητήματα)μας απέστειλε επιστολή που τα λέει όλα, για όσους συντελούν στην αποδόμηση του γλωσσικού πολιτισμού μας.

Του λέμε-ευθύς εξαρχής-ότι συντασσόμαστε στο πλευρό του και του παρέχουμε ελεύθερο βήμα λόγου ανα πάσα στιγμή για το πολύ μεγάλο θέμα που έχει ανοίξει από σύχρονους ανθέλληνες λωτοφάγους.


"Προς πάντα ενδιαφερόμενο

Μια πρώτη απάντηση

(Εννοείται ότι θα υπάρξει και συνέχεια, όση χρειασθεί)

Ας μας πουν όλοι όσοι με λοιδορούν και με καθυβρίζουν επειδή αγωνίζομαι για την προάσπιση της Ελληνικής γλώσσας και συγκεκριμένα να μην περάσει η λεγόμενη φωνητική γραφή και το λατινικό αλφάβητο (διότι αυτό είναι το θέμα).

Εκείνοι δηλαδή οι 140 γλωσσολόγοι, και ακόμη ο κ. Π. Μπουκάλας, ο κ. Στ. Κασιμάτης, ο κ. Π. Μανδραβέλης (αλήθεια, τι έπαθε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ;) ποια θέση παίρνουν; Είναι υπέρ ή κατά της φωνητικής γραφής και του λατινικού αλφαβήτου (προοίμιο των οποίων είναι οι σχετικές απόψεις της διαβόητης Γραμματικής); Αυτό θα ηρεμούσε τα πνεύματα και θα έφερνε την ειρήνη, κάνοντας τα «τύμπανα πολέμου» που εγώ έκρουσα να σιγήσουν! Αν τολμούν ας μιλήσουν και ας μας πουν ότι ποτέ δεν τους πέρασε από τον νου να αλλοιώσουν την Ελληνική γλώσσα με φωνητική γραφή και λατινικό αλφάβητο. Τότε θα τους ζητήσω συγγνώμη ή θα πω ότι βλέπω εφιάλτες (που δεν υπάρχουν) και ότι αδικώ τους υπέρμαχους Ελληνολάτρες και τους σύγχρονους γλωσσαμύντορες!!!

Υστερόγραφο: Στοιχηματίζω ότι, με χίλιες προφάσεις ή και χωρίς προφάσεις, δεν θα απαντήσουν στην πρόκλησή μας.

ΒΥΡΩΝ Γ. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ/ Β' ΑΘΗΝΩΝ

Παρατίθεται και η ερωτηση του πρώην υπουργού

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Θέμα : Κατάργηση φωνηέντων και συμφώνων στο βιβλίο της «Νέας Ελληνικής Γραμματικής» της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού.

Σε πρόσφατα δημοσιεύματα και σε πολλούς ιστότοπους του διαδικτύου, διαβάσαμε την είδηση μετά ποικίλων σχολίων πως στο βιβλίο της «Νέας Ελληνικής Γραμματικής» για την Ε' και ΣΤ' Δημοτικού διδάσκεται πλέον πως τα φωνήεντα είναι πέντε και τα σύμφωνα 18. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής καταργούνται το «η» και το «ω», προστίθεται ως φωνήεν η δίφθογγος «ου», καταργούνται τα διπλά σύμφωνα «ξ» και «ψ» ενώ προστίθενται ως νέα και αυτόνομα σύμφωνα το «ντ», το «μπ» και το «γκ».

Ταυτόχρονα, η νέα διδασκαλία της «Νέας Ελληνικής Γραμματικής» εισάγει την αμφίβολη συζήτηση για φθόγγους φωνηεντικούς (!) με πέντε λατινικά γράμματα (a, e, i, o, u) και για 12 γράμματα, εκ των οποίων 7 είναι μονά γράμματα (ε, ο, η, ω, α, ι, υ) και πέντε διγράμματα (ει, οι, υι, αι, ου). Προφανώς αναφέρεται σε πέντε (από τις οκτώ κύριες) παλαιές διφθόγγους, χωρίς να μας φωτίζει κανείς γιατί παραλείπονται οι άλλες τρεις κύριες (αυ, ευ, ηυ) αγνοώντας ή παραμερίζοντας τις τρεις καταχρηστικές.

Επειδή δεν πρόκειται για μια απλή γλωσσολογική άποψη ή άσκηση.

Επειδή κατά τα φαινόμενα είναι μέγα παιδαγωγικό λάθος να επιχειρείται ακουσίως ή εκουσίως μια τόση και τέτοια σύγχυση και ασάφεια στο θεμελιώδες μάθημα της διδασκαλίας των γραμμάτων της Ελληνικής γλώσσας με τη σύμμιξη Ελληνικών και λατινικών χαρακτήρων.

Επειδή όλα δείχνουν και μας κάνουν να υποψιαζόμαστε πως τα πράγματα οδηγούνται και καθοδηγούνται ύπουλα και ταχέως στη λεγόμενη φωνητική γραφή και κατ' επέκταση στην αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου από το λατινικό, όπως θεαματικά, προοιμιακά όσο και προκλητικά φαίνεται από τα εισαγόμενα νέα σύμφωνα «μπ, ντ, γκ».

Επειδή τα γράμματα, φωνήεντα και σύμφωνα και δίφθογγοι, είναι ο πυρήνας και η καρδιά του συστήματος σκέψεως, ομιλίας και επικοινωνίας που λέγεται Ελληνική γλώσσα και τυχόν τραυματισμός τους είναι αυτομάτως θανάσιμος για την ίδια τη γλώσσα.

Επειδή ευτυχώς υπήρξε και υπάρχει ως οδηγός αξεπέραστος η Γραμματική του Αχιλλέως Τζαρτζάνου, ενώ τα πειραματικά κακέκτυπα γραμματικής αρκετή ζημιά έχουν επιφέρει στη γλώσσα μας χάριν της ματαιοδοξίας και της ιδιοτελούς καινοτομίας των «συγγραφέων».

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και μέγα και δεν μπορεί να περιορισθεί στην αποκλειστική αρμοδιότητα καμμιάς «Επιτροπής» κανενός «Ινστιτούτου» και κανενός Πανεπιστημιακού «Τμήματος», αλλά πρέπει να θεωρηθεί ως εθνικό ζήτημα που αφορά όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα και κατ' εξοχήν την εμβληματική και ουσιαστική μονάδα κύρους όπως είναι η Ακαδημία Αθηνών, προφανώς όλους τους διανοούμενους και σε τελευταία ανάλυση όλον τον Ελληνικό λαό, παρεκτός του τραγικού γεγονότος ότι δεν υπάρχει άρθρο στο Σύνταγμα μας (όπως το 107 του Συντάγματος του 1952 το οποίο κακουργηματικά και ολέθρια κατηργήθη στο Σύνταγμα του 1975) που να προβλέπει την διατήρηση, την προστασία, το αναλλοίωτο και το απαραβίαστο της Ελληνικής γλώσσας ως αδιάσπαστου στοιχείου της εθνικής μας ταυτότητας και του Ελληνικού πολιτισμού.

Ερωτάται ο Υπουργός:

1. Ποια θέση παίρνει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το θέμα;

2. Θα επιτρέψει την κυκλοφορία του εν λόγω βιβλίου της «Νέας Ελληνικής γραμματικής» και την επί τη βάσει τούτου διδασκαλία των μαθητών της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού;

3. Άλλως, πώς σκέπτεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της καθημερινής κακοποίησης και κατ' επέκταση της συνολικής υποβάθμισης της Ελληνικής γλώσσας από τα περισσότερα ΜΜΕ σε πολλές καλούμενες ψυχαγωγικές εκπομπές και τώρα από τα σχολικά βιβλία;

Αθήνα 16 Ιουλίου 2012

Ο Ερωτών Βουλευτής

Βύρων Γ. Πολύδωρας

ΝΔ – Β' Αθηνών

Και η απάντησή του σε 140 πανεπιστημιακούς: ΠΟΛΕΜΟΣ!

Μετά λύπης μου, όπως διαβάζω στις εφημερίδες «Δημοκρατία», «Ελεύθερο Τύπο», «Αδέσμευτο Τύπο», «Εστία», «Βραδυνή», «Έθνος» και «Νέα» πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου. Η διάλυση της γραμματικής και της γλώσσας γίνεται με... «επιστημονική» υποστήριξη βαρέος πυροβολικού 140 πανεπιστημιακών! Δεν είναι λάθος ή αμέλεια. Είναι «προμελέτη». Μας λέγουν με πρωτοφανή οίηση: «Πώς τολμάτε, εσείς οι μη λέκτορες, οι μη ειδικοί, οι μη γλωσσολόγοι, οι αγράμματοι, μ' ένα λόγο να αντιστέκεσθε;». Επομένως, ΠΟΛΕΜΟΣ! Γρηγορείτε Συνέλληνες!

Βύρων Γ. Πολύδωρας
πηγη

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ βαρύ πυροβολικό 140 'πανεπιστημιακοί' που παιρνουν θέσεις με τους γνωστούς τρόπους...
μήπως να ψάχναμε λίγο τα βιογραφικά των εν λόγω 'πανεπιστημιακών'; των συγγενών τους; σε ποιά πανεπιστήμια σπουδάσαν την γλωσσολογικήν;

Ανώνυμος είπε...

GIASOY POLIDORA H ARKADIA KAI H ANDRITSENA SE XERETA [SGTTMA.GR]...

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως και πρέπει να τους ψάξουμε τους 140 και βεβαίως πρέπει το ιστορικό τους και τα ονόματά τους να βγουν όλα στη φόρα!

Και βεβαίως πρέπει όλα τα ονόματα των πολιτικών που θα το ψηφίσουν να δημοσιευτούν!

"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους"!

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΩΣ ΞΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ, ΤΗΝ ΣΤΟΑ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ,ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

Μυστικά Περάσματα 19.7.2012 - YouTube - ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ
www.youtube.com/watch?v=5jR9DIh8Pv0

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ - Ἀντιδράστε στὴν μεθοδευμένη καταστροφὴ τῆς γλώσσης μας καὶ στὸν εὐτελισμὸ τῆς Παιδείας μας!
http://www.gopetition.com/online/26865.html

Ανώνυμος είπε...

ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΕ ,,ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΣ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ,,ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ????? ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ Ε ??? ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ ΔΟΥΛΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ !!!!!! ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ !!!! ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ....ΚΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ.....ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ....ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΛΥΔΩΡΕ ???? ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΩΣ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΛΑΟ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ....ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ ΒΥΡΩΝΑ !!!!!! ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ ......Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ....ΠΝΕΥΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΝ.....Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ .............!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΠΛΗΡΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ 1.06.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι καλό, να θέλει η κυβέρνηση να κάνει, με τέτοια ατοπήματα του τύπου, κατάργηση των φωνηέντων κλπ ... , θα αποτύχει σε κάθε βήμα της.

Δεν θα αποτύχει απλώς, αλλά εξασφαλίσει την ακραία αντίδραση του Ελληνικού λαού.

Αυτό θέλετε?

Καλοφάγωτα τότε ...

Ματθαίος Χ. Ανδρεάδης είπε...

Ματθαίος

Εμείς την κακοποίηση οι «κουτόφραγκοι» την αποθέωση.

Δημοσιεύθηκε το 2012,ότι οι ΄Αγγλοι μαθητές θα διδάσκονται την Αρχαία ελληνικη γλώσσα!
Και το 2.005 είχε απασχολήσει πάλι το Σίτυ του Λονδίνου η Ελληνική γλώσσα ως αρχαιομάθεια και ως περιζήτητο προσόν-απόδειξη συγκροτημένου μυαλού, κατά πως έλεγαν οι ειδικοί της αγοράς.
Και πιο πριν ακόμη οι μαθητές του μεγάλου σκηνοθέτη Πήτερ Μπρούκ, σπούδαζαν στο Παρισινό θεατρικό του Κέντρο επί τρία χρόνια τα αρχαία ελληνικά κείμενα στην πρωτότυπη ηχητική μορφή και προφορά τους, για ν’ανακαλύψουν βαθύτερο νόημα και περισσότερη σκέψη.
Σ΄εμάς για την Ελληνική γλώσσα εφαρμόσθηκε η ρήση του Αναστάσιου Βυζάντιου:«Επειδή εις την Ρώμην απηγορεύετο δια νόμου η θανάτωσις κόρης παρθένου εις τας αρένας, οι δήμιοι την εβίαζον πρώτον και κατόπιν εθανάτωναν αυτήν!». Τι να πρωτοσημειώσω εν προκειμένω;
Την αναφορά του Γιάννη Μ.Καλιόρη στο έργο του « Εξ επαφής» (έκδ. Αρμός, 1996, σελ. 208), όπου γράφει οτι Δημ.Γληνός είχε προτείνει «να αντικαταστήσουμε το ελληνικό αλφάβητο με το λατινικό, γιατί πίστευε πως αυτό «λύνει με μιάς το ορθογραφικό μας πρόβλημα και μας εισάγει μορφικά στην οικογένεια των εβρωπαϊκών λαών;» («Φωνητική γραφή», έκδ. Κάλβος, 1980, σελ. 36-37 και Φιλ. Ηλιού,΄Απαντα Γληνού, έκδ. Θεμέλιο, 1983,σελ.κβ).
Ή τον Γ.Μπαμπινιώτη, που σε άρθρο του με τίτλο «Απ' τον λογιωτατισμό στη δημοτική» («Βήμα», 2.1.2000, Αφιέρωμα, σελ.6επ.), έγραφε ότι «ο Κων/νος Καραμανλής (σημ. ο… «μεγάλος!») είναι ευτύχημα οτι δεν προχώρησε (όπως αποκάλυψε πριν από μερικούς μήνες το «Βήμα») στη χρήση του Λατινικού αλφαβήτου, γεγονός, που αποτράπηκε απ΄την αντίδραση Κ. Τσάτσου και Ευ. Παπανούτσου»;

Ματθαίος

Ανώνυμος είπε...

- Μίλησε καί στρατηγός άνεμος...ρέ Βύρωνα τό "κόμμα σου" επί ακατανόμαστου φαύλου Ραούλ- η κεφάλα του τιμάται καί κοσμεί τήν Πλατεία Ληστών!!! στήν Κέρκυρα, δέν κατήργησε τούς τόνους τά πνεύματα,τά σημεία στίξεως, τό κόμμα σου δέν κατήργησε τά σχολεία (ποδιές μαθητικές κλπ δωρεάν δημόσια παιδεία κλπ) γιά νά τήν αποτελειώσει η άλλη συμμορία τών μουσάτων, τών δημοκρατών μέ τήν πλέρια δημοκρατικιά τους δημοκρατία... υ.γ. μά τόσο απύθμενο μίσος σέ ότι Ανθρώπινο, Φωτεινό,Λαμπρό, Οικουμενικό Ελληνικό ..τόσο Μίσος;;;;;