Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Οικονομική κρίση, το τρένο της παγκοσμιοποίησης.


Πως χάσαμε την κουλτούρα μας...

Πρώτα μας έκαναν "προοδευτικούς" αφού υιοθετήσαμε τον δυτικό τρόπο ζωής. Στη συνέχεια μας δάνεισαν με σκοπό να μας υποδουλώσουν, γιατί όποιος χρωστάει το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η επιβίωση. Κατόπιν υλοποίησαν το φοβερό και τρομερό...
σχέδιο της αποδόμησης της κοινωνίας μας, με την πολυπολιτισμικότητα, την αχταρματοποίηση, την ισοπέδωση αξιών, αρχών και κάθε έννοιας διαφορετικότητας.

Αφού λοιπόν σταδιακά χάσαμε την κουλτούρα που μας διακρίνει στο πέρασμα των αιώνων και κάθε μορφή ανοσοποιητικού συστήματος έτσι ώστε να μην μπορούμε να αντιστεκόμαστε -γιατί η αντίσταση προϋποθέτει την δυνατότητα της κρίσης και της σκέψης- ήρθε και η οικονομική κρίση να μας οδηγήσει με κεκτημένη ταχύτητα στην παγκοσμιοποίηση.

Άλλωστε αυτό είναι και το "ζουμί" της κατάστασης που επικρατεί, μιας και η κρίση που ζούμε παρουσιάζεται ως αποτέλεσμα της μή αποτελεσματικής πολιτικής των τοπικών κυβερνήσεων. Γι' αυτό και οι "εραστές" της παγκοσμιοποίησης μας προτρέπουν, χρησιμοποιώντας την οικονομική κρίση ως δικαιολογία, να μπούμε στο τρένο που θα μας οδηγήσει σ' έναν καλύτερο κόσμο. Μόνο που αυτός, θα είναι ο κόσμος της πλήρης ισοπέδωσης όπου οι λίγοι ή καλύτερα οι ελάχιστοι θα μας διαχειρίζονται με όποιον τρόπο και όπως θα θέλουν, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται ερήμην για το "καλό μας", όπως άλλωστε γίνεται και τώρα.


Από σχόλιο αναγνώστη
ramnousia