Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Δεν ίδρωσε το αυτί Ρέσλερ από την παραίνεση Σαμαρά> Νέα συνέντευξη του Βιετκόνγκ


«Λέγαμε πάντα ότι δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή. Οι συνέπειες ήταν πάντα ξεκάθαρες», δηλώνει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, υπεραμυνόμενος των θέσεών του -τις οποίες διατύπωσε την Κυριακή- περί αμφιβολιών σχετικώς με το εάν η Αθήνα έχει την...
δυνατότητα να εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος και περί μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που «έχει πάψει προ πολλού να τον τρομάζει».
Σε συνέντευξή του στην σημερινή «Rheinische Post», ο κ. Ρέσλερ εκφράζει εκ νέου την απογοήτευσή του για τις μέχρι τώρα προσπάθειες της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και επισημαίνει ότι τα προβλήματα των μεταρρυθμίσεων είναι γνωστά και στις χρηματαγορές. Επαναλαμβάνει δε, ότι εάν δεν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια. «Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα κήρυττε στάση πληρωμών και θα έπρεπε να αποφασίσει η ίδια για την παραμονή της στην Ευρωζώνη», τονίζει ο αρχηγός των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και αναφέρεται σε «ελάχιστη πρόοδο», η οποία έχει σημειωθεί σε κεντρικά ζητήματα, όπως η φορολογική διοίκηση, οι ιδιωτικοποιήσεις και η ίδρυση επενδυτικής τράπεζας, η οποία είχε συζητηθεί όταν ο κ. Ρέσλερ είχε επισκεφθεί, πέρυσι, την Αθήνα, συνοδευόμενος από Γερμανούς επιχειρηματίες.





Οι δηλώσεις του Γερμανού αντικαγκελάριου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, ακόμη και από στελέχη του κόμματός του, όπως ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο, τον κατηγόρησε για αντιεπαγγελματισμό. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό Κάρστεν Σνάιντερ, ζήτησε από την καγκελάριο να αποπέμψει τον κ. Ρέσλερ από την κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, «με την ανεύθυνη φλυαρία του, θέτει σε κίνδυνο τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων». Τόσο οι Σοσιαλδημοκράτες, όσο και οι Πράσινοι, απέδωσαν την αναταραχή στα χρηματιστήρια, αλλά και την υποβάθμιση της προοπτικής της γερμανικής οικονομίας από την Moody's, εν μέρει και στις δηλώσεις του κ. Ρέσλερ.
πηγη

1 σχόλια:

Στέφανος είπε...

Προς τους διαχειριστές,
ΣΟΣ!!! Απεκλείσθη από την ολυμπιακή συμμετοχή η Βούλα Παπαχρήστου μετά από "ρατσιστικό" σχόλιό της στο tweeter που έλεγε "με τόσους Αφρικανούς, τα κουνούπια του Δ.Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό"!!!