Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ποια δημοκρατία γιορτάζουμε σήμερα μαζί με την Τρόικα;


Γράφει η Σοφία Τ.

Η Ελλάδα, από τις πρώτες μέρες της νεότερης ιστορίας της, πάσχει βαριά οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά. Οι νέες δομές που τις ΕΠΕΒΑΛΑΝ οι Μεγάλες Δυνάμεις της Δύσης, με την συνενοχή κάποιων ομάδων ελληνόφωνων παραγόντων, ήταν τελείως ξένες με τον δικό της τρόπο ζωής και λειτουργίας...
.
Οι νέοι της κυβερνήτες ΔΕΝ ενδιαφέρθηκαν να κατανοήσουν τους Έλληνες και να τους δώσουν να καταλάβουν ότι πλέον υπάρχει κράτος Ελλήνων για Έλληνες.
Αποτέλεσμα ήταν η ελληνική κοινωνία να είναι αρκετά πίσω σε σχέση με τα ανεπτυγμένα και τελείως διαφορετικά κράτη της Ευρώπης.

Οι Έλληνες ολιγάρχες ενδιαφέρονταν μόνο να ικανοποιούν τις φιλοδοξίες τους και να μην δυσαρεστούν τους ανθρώπους που συσπειρώνονταν γύρω τους για να αποκατασταθούν και εξασφαλιστούν.
Οι Μεγάλες Δυνάμεις θέλγονταν από τον πλούτο της ελληνικής γης (και προ πετρελαίου εποχής) και την θέση της Ελλάδας στον χάρτη (Ανατολική Μεσόγειος, Βαλκάνια).

Εν πολλοίς αυτή η συμπεριφορά Ευρώπης και εγχώριας ολιγαρχίας στον ελληνικό λαό, τον έκανε ή να μετατρέπεται σε πελάτη των διαφόρων ομάδων εξουσίας της Ελλάδας (δεν είχε μάθει από κάπου πώς είναι να είσαι ΠΟΛΙΤΗΣ ενός ΚΡΑΤΟΥΣ στα οθωμανικά χρόνια, δεν είχε εμπειρία από σύγχρονο κοινοβουλευτισμό) ή να υποφέρει (πόσα, επίκαιρα δυστυχώς, γνωμικά για την συμπεριφορά Φράγκων και Τούρκων υπάρχουν).

Αυτά είναι τα αίτια, χονδρικά, που η Ελλάδα χρεοκόπησε 4 φορές(τις 2 ΠΡΙΝ καν ανεξαρτητοποιηθεί από την Οθωμανική Αυτοκρατορία), ενεπλάκη σε απίστευτες πολεμικές περιπέτειες με βαρύ φόρο αίματος, δεν μπορούσε να αναπτυχθεί οικονομικά (πώς όταν το δημόσιο χρήμα οικειοποιείται και κανένας δεν συλλέγει φόρους όπως πρέπει) και ό,τι καλό γινόταν υπονομευόταν και εξαφανιζόταν.

Αυτά όλα συνεχίστηκαν και έφεραν στην Ελλάδα δεινά που κορυφώθηκαν ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στην επταετία 1967-74 και την εισβολή στην Κύπρο(1974). Σαν σήμερα 24/07/1974, οι Έλληνες ξύπνησαν με μια ελπίδα. Ότι όλα αυτά με τις επεμβάσεις των Ευρωπαίων και των ΗΠΑ στα εσωτερικά μας, με τους αυταρχικούς κυβερνήτες και τα εγκλήματα των Τούρκων θα τελείωναν.
Για χρόνια πίστευαν ΟΛΟΙ ότι η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην χώρα που την γέννησε. Μάταια! Ο φαύλος κύκλος άρχισε πάλι. Δάνεια, χρέη, κυριαρχία τζακιών και ημέτερων, μίζες, δωροδοκίες, μαύρο χρήμα, προστασία του μεγάλο-φοροφυγά και του πάσης φύσεως λαμόγιου, ασυδοσία με χορηγό το πολιτικό σύστημα ξένων πολυεθνικών, σκάνδαλα, δημιουργία κρατικοδίαιτων στρωμάτων, καταστροφή γεωργίας, κτηνοτροφίας, βιομηχανίας (όλα τα εργοστάσια μεταφέρθηκαν στα Βαλκάνια, για φθηνότερο κόστος εργασίας, ή έκλεισαν), λογοκρισία πιο έμμεση και «βελούδινη» βέβαια στα ΜΜΕ, επεμβάσεις των Μ Δυνάμεων στα εσωτερικά, πολεμικές αποζημιώσεις Γερμανίας, συνεχείς προκλήσεις και εγκλήματα Τούρκων, άνοιγμα και εθνικών θεμάτων ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ τελειωμένων (Σκόπια, αλβανικός εθνικισμός), προδοσία της Κύπρου μέσω στήριξης της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας και των σχεδίων για την μεγαλόνησο των ΗΠΑ και της ΕΕ, άθλιος τρόπος ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ (η οποία ΟΝΕ είναι άθλια η ίδια δημιουργημένη με ψέματα που βγαίνουν τώρα, με τραγικό τρόπο, στην φόρα). Το τελευταίο κεφάλαιο της φαύλης Μεταπολίτευσης άρχισε να το γράφει ο ΓΑΠ και η παρέα του, που έφερε το ΔΝΤ, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στον ευρωπαϊκό Ν, μαζί με την γερμανική κυβέρνηση.

Η ανταμοιβή της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στο σύστημα αυτό τόσα χρόνια ήταν ο εξευτελισμός και ο ρατσισμός που υφίστανται ΚΥΡΙΩΣ από τα γερμανικά ΜΜΕ και η άθλια πολιτική, όχι μόνο για την Ελλάδα, της λιτότητας που σώζει ΜΟΝΟ τις τράπεζες που έφεραν, μαζί με τις άθλιες πολιτικές ηγεσίες, την κάθε χώρα σε κακό χάλι και κατέστησαν την Ελλάδα πειραματόζωο στο έγκλημα που συγκρίνεται ΜΟΝΟ με την Τελική Λύση του Β’ ΠΠ.

Αυτή την «Δημοκρατία» θα εορτάσουν σήμερα οι «επαναστάτες» της Γενιάς του Πολυτεχνείου, όχι με βεγγέρες όπως προ κρίσης, αλλά με την Τρόικα, αυτή την τριανδρία «σοφών», που θα δώσει πάλι εντολές στην νέα, αλλά με τα παλιά μυαλά, συγκυβέρνηση.
Η ατμόσφαιρα άλλωστε είναι ιδανική για γιορτή: άνεργοι χωρίς προοπτική ή με ένα εισιτήριο για την ξενιτιά, άστεγοι, πρώην καταστηματάρχες που τώρα κρατούν το κλειδί από το λουκέτο του μαγαζιού τους, εν δυνάμει αυτόχειρες, συγγενείς, φίλοι αυτοχείρων, καταθλιπτικοί, εξαρτημένοι, εξαθλιωμένοι, εξαπατημένοι, ληστευμένοι, φοβισμένοι…
πηγη