Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ανοιχτό για τον ΣΥΡΙΖΑ το αν θα ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων


Μάλλον αρνητικές δείχνουν οι πιθανότητες σε αυτή τη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει θετική ψήφο στην πρόταση νόμου που δημοσιοποίησε το ΚΚΕ για ”κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών τους νόμων – καταγγελία των δανειακών...
συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων”, τουλάχιστον στη μορφή που έχει σήμερα, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο τελικής του υπερψήφισης υπό τον προϋπόθεση ότι θα γίνουν τροποποιήσεις.

Όπως είπε στο mao.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, “περιμένουμε να δούμε την τελική διατύπωση. Αν στο αιτιολογικό του νομοσχεδίου υπάρχουν σημεία που διαφωνούμε, δεν θα το ψηφίσουμε”. Ποια είναι τα σημεία αγκάθια; Πρώτον, η μονομερής καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, δεύτερον, η μονομερής διαγραφή του χρέους, τρίτον το ζήτημα της αποδέσμευσης από την ΕΕ και τέταρτον, η απόρριψη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω μάλιστα, καταγγέλλοντας το ΚΚΕ για καθυστερημένη παραδοχή της διαχωριστικής γραμμής που έθεσε το Μνημόνιο: “Αν το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει ανάλογη στάση προεκλογικά  και είχε ανταποκριθεί στο ενωτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ για τη διαμόρφωση ενός πλατιού ενωτικού αντινεοφιλελεύθερου – αντιμνημονιακού μετώπου, σήμερα η κυβέρνηση της αριστεράς θα ήταν πραγματικότητα”, επισημαίνει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν συνεργαζόταν ο Περισσός με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε τα μνημόνια θα ήταν παρελθόν (χωρίς διαγραφή του χρέους; χωρίς καταγγελία των δανειακών συμβάσεων;).

Η επίσημη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, χωρίς να καθορίζει τη στάση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ενδεχόμενη ψηφοφορία: “Θα πορευτούμε μετεκλογικά με την ίδια συνέπεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους  του στo πλαίσιo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης”.
πηγη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ

Γιώργος Κ είπε...

Χμ.. οι μάσκες πέφτουν σιγά- σιγά και κάνουν και πολύ θόρυβο,

σημεία αγκάθια!!!
καταγγελία των δανειακών συμβάσεων
διαγραφή του χρέους
αποδέσμευση από την ΕΕ
απόρριψη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Βεζύρης στην θέση του Βεζύρη-ΠΑΣΟΚ

οι ταλαίπωροι που τους ψήφισαν έχουν κάποια άποψη για το θέμα, ή προσδοκούν μήπως τους βολέψει η ευρωλάγνα αξιωματική αντιπολίτευση σε καμία θεσούλα, ή να μασουλίσουν έστω κανένα ευρουλάκι απο τα εκατομμύρια της κρατικής επιχορήγησης..

Ανώνυμος είπε...

Α ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΣΙΠΡΑ.ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΑΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.ΑΙΣΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΤΕ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΗΣ. ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΤΓΗ ΕΠΙΣΗΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ (ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ) ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ 'ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ). ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ: ΝΑΙ Η΄ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΝΑΙ -ΜΕΝ ΑΛΛΑ, Κ.Λ.Π. - ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ, ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ... ΜΗ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΡΙΞΕ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ 'ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ'.
---ΡΕΝΑ (ΜΕΛΟΣ Ε.ΠΑ.Μ. ΚΑΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ ΣΤΙΣ 17/6/12)

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ..... ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΚ-ΝΔ-ΚΟΥΝΕΛΗΔΕΣ