Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τι το θέλει η Ψαρούδα - Μπενάκη το γραφείο στην Βουλή;


78 ετών και εν… αποστρατία χρειάζεται χώρο και ανθρώπους για να… ασχολείται με τα κοινά;
        Πρόσφερε πολλά, ειδικά με τον διάλογο με τον Πρόεδρο Παπούλια, ας ησυχάσει καλύτερα
        Ιδού ποιάς τους συνεργάτες πληρώνουμε!!!...


Γράφει η Σοφία Τζάνη

Συνεχίζει τις προσλήψεις η Βουλή, ακόμα και στα γραφεία παλαιών πολιτικών... Τι κι αν η 78χρονη κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό από την ενεργό Πολιτική; Ως πρώην πρόεδρος της Βουλής διατηρεί ακόμα το... δικό της γραφείο και μάλιστα προσλαμβάνει και υπαλλήλους.

Νόμιμο. Ηθικό;

Ο λόγος που θα την θυμόμαστε! Η προσφώνηση της κας Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη, όταν ανήγγειλε(08/02/2005) στον κ. Κάρολο Παπούλια, την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κα Ψαρούδα-Μπενάκη ήταν τότε πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο λόγος της αυτός υπάρχει παντού δημοσιευμένος και ποτέ δεν διαψεύσθηκε από κανέναν ούτε κι από την ίδια.

Μεταφέρω 2 αποσπάσματα:

        Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.
        Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία.
πηγη