Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

“Τηρήστε τις δεσμεύσεις” είπε ο Μπαρόζο στον Σαμαρά…


Στην παρένθεση με τα μπλε γράμματα τα σχόλια του economikos…
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, τηρώντας όμως τις δεσμεύσεις της. (Ξεπουλήστε τα πάντα, διαλύστε τη χώρα, ο κόσμος να ζει με 400...
ευρώ, αλλά θα έχει ευρώ…)
Όπως είπε, πήρε τη δέσμευση του Σαμαρά ότι θα τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις προς την Ευρώπη. (και η επαναδιαπραγμάτευση; Που πήγε κύριε;)
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, μετά από τρία χρόνια απουσίας από την Ελλάδα είπε πως «δεν αρκούν πλέον τα λόγια, οι πράξεις είναι πολύ πιο σημαντικές».
Ο κ. Μπαρόζο δήλωσε πως κατανοεί τις ανησυχίες των πολιτών για τις θυσίες που έχουν κάνει. (Αν κατανοεί τους Έλληνες, ας ζήσει και αυτός με τον βασικό μισθό για ένα χρόνο, ως παραδειγματισμό)… Υπογράμμισε πως είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. (Πάμε δηλαδή για πλήρη εφαρμογή του νέου μνημονίου… Η επαναδιαπραγμάτευση θα έρθει μετά την εφαρμογή… Ωραίο σκεπτικό! Διαλύστε τη χώρα και μετά θα επαναδιαπραγματευθούμε τη διάλυση!)
Στο σημείο αυτό έστειλε μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, τονίζοντας πως υπάρχει ελπίδα καθώς και πως «δεν είναι μόνοι τους». (Τρια χρόνια μόνοι μας είμασταν… Αν είχαμε στήριξη, πού ήταν ο κ. Μπαρόζο και μας θυμήθηκε “ξαφνικά”;)
πηγη