Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

OΡΓΙΟ ΦΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΡΧΙΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ


Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας SABAH στην Άγκυρα εδώ και μερικές ώρες έχουν κυκλοφορήσει έντονες φήμες ότι ο επικεφαλής της ΜΙΤ, κ. Χακάν Φιντάν, υπήρξε θύμα δολοφονικής επίθεσης. Οι φήμες , γράφει η εφημείδα, ξεκίνησαν από ανάρτηση σε αραβικό ιστότοπο...


Αξιωματούχοι της ΜΙΤ και καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρει το δημοσίευμα, διέψευσαν τις φήμες περί θανάτου του αρχηγού της, χαρακτηρίζοντας τες «παραπληροφόρηση».

Παιχνίδια κατασκόπων ή κάτι άλλο;

 Ο 42χρονος Χακάν Φιντάν γεννήθηκε στην Άγκυρα και υπηρέτησε στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) για 15 χρόνια από το 1986 έως το 2001.

Αυτά τα 15 χρόνια ο Φιντάν υπηρέτησε στο Σώμα Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ με βάση τη Γερμανία. Παραιτήθηκε στην πορεία και εργάστηκε ως πολιτικός και οικονομικός σύμβουλος στην Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Άγκυρα. Επίσης, έχει υπηρετήσει στο Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA), στη Βιέννη, και στο Ινστιτούτο των Ηνωμένων Εθνών για τον Αφοπλισμό, στη Γενεύη.

Έχει πολύ καλές σπουδές καθώς έχει μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων και τις πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Mέριλαντ στις ΗΠΑ, ενώ το διδακτορικό του στον τομέα αυτό το πήρε από το Πανεπιστήμιο Μπιλκέντ στην Άγκυρα. Η διατριβή του είχε τίτλο "Υπηρεσίες πληροφοριών και Εξωτερική Πολιτική: Σύγκριση των βρετανικών, αμερικανικών και τουρκικών μυστικών υπηρεσιών".

Ο Χακάν Φιντάν έχει διατελέσει επικεφαλής του Οργανισμού Ανάπτυξης και Συνεργασίας της. Μέχρι σήμερα, κατείχε το αξίωμα του αναπληρωτή υφυπουργού της κυβέρνησης, συνοδεύοντας τον νυν υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε όλα τα ταξίδια του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όλο το τελευταίο διάστημα.

Αληθεύει δεν αληθεύει η είδηση, συγκρίνετε την προσωπικότητα του Φιντάν με τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις των δικών μας. Καλό σας βραδυ.
πηγη