Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Reuters: H Eλλάδα θα χρειαστεί και νέο «κούρεμα» χρέους


Την πεποίθησή τους ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει τα χρέη της και πιθανότατα θα χρειαστεί και νέα αναδιάρθρωση εκφράζουν τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters, επισημαίνοντας ότι το κόστος τώρα θα πρέπει να το επωμισθεί η ΕΚΤ και οι...
κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.
Οι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν επίσης ότι η τρόικα θα διαπιστώσει κατά την επίσκεψη της στην Αθήνα ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί. Σύμφωνα πάντα με το Reuters, τα στελέχη της τρόικας , θα ολοκληρώσουν την ανάλυση τους για τη βιωσιμότητα του χρέους τον επόμενο μήνα, αλλά οι πηγές αναφέρουν ότι τα συμπεράσματα έχουν ήδη γίνει εμφανή.
Αυτό σημαίνει ότι οι επίσημοι πιστωτές της χώρας – η ΕΚΤ και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης – θα πρέπει να αναδιαρθρώσουν ένα μέρος από τα 200 δισ. ευρώ σε ελληνικό κυβερνητικό χρέος που εκτιμάται ότι έχουν στην κατοχή τους για να επιστρέψει η Ελλάδα και πάλι σε βιώσιμη βάση, αναφέρει το πρακτορείο.
Προσθέτει, ωστόσο, δεν υπάρχει προθυμία μεταξύ των κρατών μελών ή της ΕΚΤ για την ανάληψη τέτοιας δραματικής δράσης σε αυτό το στάδιο.
πηγη