Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Η δήλωση Γιούνκερ μας βάζει στην τελευταία φάση του δράτατος




Η αδυναμία διαπραγμάτευσης των όρων διάσωσης από την παρούσα κυβέρνηση της καθιστά παντελώς άχρηστη για τον ιστορικό χρόνο που είμαστε, δεδομένου ότι δίνει χρόνο στους εταίρους να διαχειριστούν το σχέδιο τους. Η κατάληξη όλων θα ειναι αυτή που φαίνεται στο video!...



Υπάρχουσα κατάσταση:
Η δήλωση  Γιουνκερ για “διαχειρίσιμο Grexit” είναι η αποδοχη από τον πρόεδρο του eurogroup της άποψης Φ.Ρέσλερ: Δεν μας τρομάζει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Στην δήλωση Ρέσλερ αντέδρασε ο Σαμαράς ως λαϊκιστής και ψηφοθήρας αλλά την δήλωση Γιούνκερ που είναι η ηγεσία του eurogroup την κατάπιε.
Προηγείται αυτών των δηλώσεων  η ενημέρωση του Σόιμπλε στους βουλευτές και στο Ρέσλερ πως «η Γερμανία προετοιμάζεται για χρεοκοπία των Ελλήνων»είδηση που δημοσίευσε το Focus και διαψεύστηκε αρχές Ιουλίου.
Ουσιαστικά μιλάμε για αποδοχη της γερμανικής άποψης από τον Γιουνκερ  (δηλαδή eurogroup) η οποία προδιαθέτει για την ασύλληπτη τραγωδία που σχεδιάζουν στο εσωτερικό της Γερμανίας και πιέζουν πια ανοικτά για αυτή.
Ο Γιούνκερ βάζει ένσταση μόνο στο ανθρωπιστικό κομμάτι σημείο στο οποίο θα αναφέρει νωρίτερα και ο αρχηγός της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ, «Ανθρωπιστική καταστροφή» στην Ελλάδα, αν φύγει από το ευρώ!
Τα νούμερα δεν βγαίνουν κι αυτό ισχύει από το πρώτο Μνήμονιο και είναι πασιφανές τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος ακόμη και στο ΔΝΤ. Κανείς όμως δεν το έθιξε από την Ελλάδα επισήμως και όπως αρμόζει σε ευρωπαϊκούς κανόνες συμπεριφοράς. “Μας πέταξαν ένα χαρτί και είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αυτό και την χρεοκοπία” έχει ειπωθεί και από εκεί και πέρα πάμε με αυτό το σύστημα (μέτρα ή χρεοκοπία) ανά δυο τρεις μήνες. Τώρα τώρα πια η χρεοκοπία μας είναι ελεγχόμενη και έχει συνέπειες ανθρωπιστικές μόνο στο εσωτερικό.
Ήταν πολύ εύκολο να δεις κανείς ότι η χώρα απομακρύνεται από το ευρώ και ακόμη πιο εύκολο να δεις στην κατάληξη  με ακρίβεια. Φαίνονταν ότι οι  ευρωπαϊστές θα μας βγάλουν από το ευρώ με τους χειρότερους δυνατούς όρους για την χώρα. Το έχουμε  προβλέψει και γράψει στις 13 Νοεμβρίου του 2011 Oι yes nen του ευρώ μας οδηγούν στην δραχμή
Και εκεί μας οδηγούν με μια οικονομία σε απίσχανση, με δυο τρεις γενιές καταστραμένες και με μεγάλες ομάδες πληθυσμού στο περιθώριο και τον δημόσιο πλούτο στο σφυρί.
Και αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν και οι πολιτικοί μας δεν ζητούν ήταν πολύ εύκολο να θεωρήσουν οι ξένοι ότι οι πολιτικοί μας  κινούνται βάση δικού τους σχεδίου! Σχέδιο Εσωτερικού.
Ο κύριος στόχος του Σχέδιο Εσωτερικού δεν ήταν η χώρα αλλά οι τράπεζες. Την χώρα και την εθνική οικονομία τους πολίτες  τους ξέσκισαν χωρίς έλεος και χωρίς προοπτική  για να σώσουν τις τράπεζες. Για τα υπόλοιπα είπαμε. Τα νούμερα δεν βγαίνουν αλλά κανείς δεν το έθεσε στο eurogroup στο κάτω κάτω.
Τελικά τερμάτισε η εθνική οικονομία κάηκε το λίπος και η δήλωση  Γιούνκερ: Διαχειρίσιμο ένα Grexit είναι μια σαφής αλλαγή πολιτικής του eurogroup που μας βάζει στην τελευταία πράξη του δράματος.

Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να κάνει κάτι στην ΕΕ μεχρι να βρεθεί λύση και  αντί αυτού κάθεται και συζητά με τον Τόμσεν  για 31 δις για τις τράπεζες!
papaioannou.wordpress.com
filologos10