Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΜΑΡΑ: Ερχονται 382.000 νέοι άνεργοι!


ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ κύριε ΣΑΜΑΡΑ; Με τα νέα µέτρα περικοπών και µειώσεων, η ανεργία στους νέους αναµένεται για τις ηλικίες 15-24 ετών να υπερβεί το εντυπωσιακό 70% στα τέλη του 2014, ενώ για τις ηλικίες 25-34 ετών θα υπερβαίνει το 44%!Mε ένα αληθινό ρεσιτάλ καιροσκοπισµού, πολιτικής αγυρτείας, απίστευτης...
υποκρισίας και προκλητικού δωσιλογισµού, ο φερόµενος ως πρωθυπουργός κ. Σαµαράς σε οµιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόµµατός του την Πέµπτη 30/8 τα είπε όλα: «…κλείνουµε το πακέτο περικοπής κρατικών δαπανών, όπως ξέρετε, κατά 11,5 δισεκατοµµύρια, πράγµα που είναι συµβατική µας υποχρέωση. Μερικές -πολλές να πω καλύτερα- απ’ αυτές τις περικοπές είναι δύσκολες, επώδυνες, πονάνε. Αλλά είναι και αναπόφευκτες. Γιατί χωρίς αυτές, η χώρα θα επέστρεφε ξανά στο σηµείο µηδέν της αναξιοπιστίας και ουσιαστικά θα έβγαινε από το ευρώ. Πράγµα που θα ήταν ασύγκριτα πιο οδυνηρό για όλους. Και καταστροφικό για τη χώρα. Πρόκειται για το τελευταίο τέτοιο πακέτο περικοπών! Αλλο δεν αντέχει η Ελληνική Οικονοµία.

Και πρόκειται, για πρώτη φορά, για περικοπές που θα συνοδεύονται από άµεσα µέτρα και προϋποθέσεις ανάκαµψης. Οπως πάντοτε επιµέναµε… Γιατί αµέσως µετά, εφόσον γίνει σαφές ότι η Ελλάδα πλέον τηρεί τα συµφωνηθέντα, θα δοθεί η επόµενη δόση του δανείου, που θα πάει στο σύνολό της σχεδόν στο εσωτερικό της χώρας. Πού; Το µεγαλύτερο µέρος για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήµατος, ώστε να υπάρχει επιτέλους ρευστότητα. Χωρίς την οποία δεν µπορεί να γίνει απολύτως τίποτε. Κι ένα σηµαντικό µέρος για να επιστραφούν οι οφειλές του δηµοσίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις µέσα στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει ανακούφιση στην αγορά, να αρχίσει να κυκλοφορεί χρήµα και να ανακοπούν η ανεργία και τα λουκέτα…».

Ας τα πάρουµε ένα-ένα. Από πού κι ως πού το συγκεκριµένο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ είναι το «τελευταίο πακέτο περικοπών», γιατί «άλλο δεν αντέχει η ελληνική οικονοµία»; ∆ηλαδή αυτό το «αντέχει»; Πού είναι η απόδειξη ή τα επιχειρήµατα που δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία και η οικονοµία της «αντέχει» ένα ακόµη τέτοιο πακέτο περικοπών; Γιατί δεν βγαίνει κάποιος από τους ψοφοδεείς «τεχνοκράτες» της συγκυβέρνησης να µας αποδείξει ότι αυτό το πακέτο περικοπών το «αντέχει» το καράβι που ήδη βουλιάζει αύτανδρο; Η αγοραστική δύναµη του µέσου ελληνικού νοικοκυριού, σύµφωνα µε την τελευταία έκθεση Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, έχει επιστρέψει στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Πώς λοιπόν «αντέχει» κι άλλο ο οικογενειακός προϋπολογισµός να υποστεί περικοπές και µειώσεις που θα τον επιβαρύνουν γύρω στα 3.000 ευρώ µέσα στην επόµενη διετία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι τωρα λεγαμε οτι αυτη η κυβερνηση ειναι μνημονιακη, ξενοδουλη υποταγμενη στα μεγαλα τραπεζιτικα συμφεροντα οτι αφαιμαζει τον Ελληνικο λαο, Απο εδω και περα μπορουμε πλεον να λεμε χωρις ιχνος υπερβολης οτι αυτη η κυβερνηση ειναι κυβερνηση δολοφονων. Τα μετρα αυτα ειναι καθαρη δολοφονια στελνουν στην εξαθλιωση και στον θανατο εκατονταδες χιλλιαδες συναθρωπους μας, αλλα ο Ελληνικος λαος αυτος ο διαχρονικος ραγιας αυτος ο αιωνιος χαιμαλαιοντας παλι δεν θα αντιδρασσει ο ραγιαδισμος βρισκεται μεσα στο ντι εν ει του δουλος απο το 146 π.χ απο τους Ρωμαιους και επειτα μεχρι το 1829 που ιδρυθηκε το ΝεοΕλληνικο κρατος μαριονετα απο τις τοτε ((Προστατιδες δυναμεις)) Τις σημερινες δηλαδη δανειες δυναμεις οι οποιες ενα σκοπο εχουν να τον εξοντωσουν αλλα ο ραγιας ο καραγκιοζης ο κωλογλυφτης αυτος ο λαος παλι δεν θα αντιδρασει θα κυταξει ο καθενας να σταθμισει τα του οικου του και θα περιμενει ενα τρελο που θα βγαλει τα καστανα απο την φωτια. Η ξενοκρατια και η υποτελεια 22 αιωνων εχει αλλοιωσει την ταυτοτητα και την ιδιοσυγκρασια των κατοικων αυτης της χωρας. Οχι οι κατοικοι αυτης της χωρας δεν μπορει να ειναι Ελληνες δεν ειναι Ελληνες!! μαζεματα απο εδω και απο εκει ειναι δεν εχουνε σχεση με προγονους ενδοξους Μαλλον ο Φαλμεραιαν ειχε δικιο.