Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Νέες ταυτότητες:Ο κ. Δένδιας μάλλον μας "δουλεύει ψιλό γαζί"!!!


Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ "δεν ξέρει τίποτα" για τις νέες ταυτότητες!!!

Ο υπουργός "προστασίας του πολίτη" κ. Δένδιας σήμερα απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της Χ.Α σχετικά με τις νέες ταυτότητες ( όπως φαίνεται τα άλλα κόμματα δεν θεωρούν αυτό το θέμα "πιασάρικο" και για αυτό δεν έχουν μιλήσει μέχρι στιγμής),...
παρίστανε ότι δεν ξέρει τίποτε περί αυτού και ότι δήθεν δεν υπάρχει απο τις υπηρεσίες του κανένας σχετικός σχεδιασμός.

Είναι προφανές ότι ο κ. Δένδιας όπως ο πρωθυπουργεύων σε αυτό το τρικομματικό κυβερνητικό εξάμβλωμα, ψευδόμενος θέλει να αποκρύψει αυτά που έχουν ήδη σχεδιάσει, οργανώσει και υπογράψει οι προκάτοχοί του επίσης εντολοδόχοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Μπορεί ο κ.. υπουργός να κάνει τον ανήξερο, μπορεί να διαψεύδει, όμως η αξιοπιστία των λόγων του καταδεικνύεται όχι μόνο απο την συμμετοχή του σε μία τρικομματική κυβερνητική κοινοπραξία που έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι είναι απολύτως αφερέγγυα και αναξιόπιστη, αλλά και απο τα δημοσιευμένα έγγραφα του υπουργείου του οποίου προϊσταται.


Δεν ξέρει δηλαδή ο κ. Δένδιας ότι τρείς μόλις ημέρες πρίν τις προηγούμενες εκλογές, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμένου το υπουργείο προστασίας του πολίτη εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο ανέφερε ότι απο τον Σεπτέμβριο θα αντικατασταθούν σταδιακά οι παλαιές ταυτότητες με νέες οι οποίες μάλιστα όπως ανέφερε θα μοιάζουν με πιστωτικές κάρτες;

Μήπως ο κ. Δένδιας είχε κάνει τάμα να μην διαβάσει εφημερίδες ή να μην ανοίξει ραδιόφωνο και τηλεόραση , μέχρι να χρισθεί υπουργός;
Το λέμε αυτό διότι δεν υπήρξε ούτε ένα ΜΜΕ που να μην είχε κάνει εκτενείς αναφορές σε αυτό το μείζον για την ελευθερία των Ελλήνων θέμα .Μέχρι και οι τέως εργολάβοι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έγραφαν ολοσέλιδα άρθρα σε μεγάλες εφημερίδες γα τις νέες ταυτότητες, αλλά οπως προείπαμε ο κ. Δένδιας είχε μάλλον κλειστεί σε μοναστήρι και απείχε παντελώς απο κάθε είδους ενημέρωση.



Επειδή όμως ο κ. υπουργός , όπως ακούγεται, δεν έχει σχέση με μοναστήρια και τάματα και είναι τοις πάσι γνωστό ότι ως επαγγελματίας πολιτικός ενημερώνεται καθημερινά για όλα όσα μεταδίδονται και γράφονται , και επειδή είναι απίθανο να μην γνωρίζει τι εξέδωσε το υπουργείο του πρίν δύο μήνες , έχουμε κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε ότι όχι μόνο μας "δουλεύει ψιλό γαζί" αλλά ότι "κάποιο λακκο έχει η φάβα".

Το πιθανότερο είναι ότι εν όψει της ανακοίνωσης των νέων λαοκτόνων μέτρων και των εξ αυτής αναμενομένων μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων , δεν θέλει να προσθέσει έναν ακόμα λόγο αγανάκτησης και οργής.

Με απλά λόγια ,όπως φαίνεται, ο στόχος του κ. Δένδια είναι νανουρίσει όσους ήδη ανησυχούν και για το θέμα της νέας ταυτότητας - κάρτας του πολίτη , ώστε όταν πρέπει να μας πιάσει ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ κυριολεκτικά στον ύπνο.

Πιό κάτω παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα απο την απάντηση του υπουργού προστασίας του πολίτη όπως δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων:

"...Ερωτάται ο κύριος Υπουργός: Πρώτον, ποιος είναι ο λόγος που μέχρι τώρα η Διοίκηση δεν έχει ασπασθεί την προτροπή της Αρχής σε σχέση με την αποδεικτική ισχύ και άλλων δημοσίων εγγράφων που θα διευκόλυναν τους πολίτες; Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση για την οποία εκλήθη να απαντήσω.
Η δεύτερη ερώτηση την οποία εκλήθη να απαντήσω: Προτίθεται η Κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να εξομοιωθεί η αποδεικτική αξία της αστυνομικής ταυτότητας με άλλα έγγραφα;
Και δεύτερη πρόταση στη νυν δεύτερη ερώτηση: Πρόκειται πράγματι να αντικατασταθούν οι παλαιές ταυτότητες;
Αυτά είναι τα θέματα για τα οποία εκλήθην να απαντήσω. Αντ’ αυτού ακούσατε την προφορική τους ανάπτυξη, πέραν του υβρεολογίου σε δύο φάσεις κατά του Πρωθυπουργού της χώρας, το οποίο βεβαίως ο καθένας το εκτιμά ελευθέρως. Δεν φαντάζομαι ότι ο Πρωθυπουργός θα καταδεχθεί να οχληθεί απ’ αυτό.
Εν πάση περιπτώσει, όμως, αφού ερωτήθην και ήρθα, ας απαντήσω σε αυτά τα οποία ερωτώμαι.
Πρώτον, ως προς το πρώτο θέμα, συνιστά άγνοια νόμου. Ο Ν. 2690/99 και ο Ν. 3731/38 αναφέρουν ρητά ποια έγγραφα έχουν αποδεικτική ισχύ, όπως και οι ταυτότητες. Δεν χρειάζεται να ερωτηθεί ο κύριος Υπουργός περί του νόμου και εν πάση περιπτώσει, αν θέλετε ευχαρίστως στη διάθεσή σας τα σχετικά κείμενα.
Στο δεύτερο θέμα. Δεν κατάλαβα τι λέγεται περί κάποιων ταυτοτήτων. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός ακόμη. Δεν αντελήφθην τίποτα απ’ ό,τι λέγεται εδώ. Προφανώς υπάρχει ανταπάντηση επί απαντήσεως, η οποία ουδέποτε δόθηκε. Δεν είναι δυνατόν να δοθεί, διότι τέτοιος σχεδιασμός αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, όπως μου λένε οι υπηρεσίες, δεν υφίσταται..."

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιδού τι εστί Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Έίναι η νέα ηλεκτρονική υποδούλωση του καθενός μας γύρω από ΕΝΑ νούμερο για τον καθένα μας με ΟΛΕΣ τις πληροφορίες που αφορούν τη προσωπική ζωή μας ηλεκτρονικά συνδεδεμένες με αυτό το νούμερο, αυτό της νέας ταυτότητας, ή κάρτας πολίτη, ή ότι άλλο παραπλανητικό όνομα θα έχει τελικά.

Ηλεκτρονικές Πληροφορίες όπως:

- έσοδα από μισθούς, συντάξεις,επαγγελματικές εισπράξεις πελατών, κέρδη κλπ

- έξοδα σε καθημερινή βάση (μέσω της διασυνδεδεμένης κάρτας αποδείξεων κλπ - ενσωματωμένης στην ταυτότητα στη συνέχεια)

- ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ιατρικό αρχείο, οικονομικές υποχρεώσεις σε ασφαλιστικά ταμεία

- απαιτήσεις εφορείας (εισπρακτέοι φόροι, χαράτσια κλπ)

- δάνεια και απαιτητές δόσεις τραπεζών

- ποινικό μητρώο, δικαστικές υποθέσεις

- πληροφορίες προσωπικού προφιλ σε σχέση με άλλες πηγές (ιντερνετ, facebook, google, emails, κλπ)

- ενδεχόμενη online ανίχνευση του που βρισκόμαστε (μέσω του RFID τσιπ της καρτας - gps)

- κλπ, κλπ, κλπ

Τι σημαίνει αυτό;

Το πιο απλό είναι και το πρώτο δυσάρεστο:

Μπλοκάρεται η κάρτα για να διενεργεί Έξοδα, εαν πρώτα δεν αφαιρεθούν αυτόματα από τα ΕΣΟΔΑ όλες οι απαιτήσεις της Εφορείας, Ταμείων, Τραπεζών κλπ.
Κάποιοι θα βιαστούν να πουν: καλό αυτό, αλλά για σκεφτείτε το καλά - Σταματάμε πλέον να είμαστε εμείς οι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ του εαυτού μας και του κόπου μας και τα αφήνουμε όλα στον μεγάλο Αδελφό να κανονίζει τη ζωή μας.

Το καθεσώς αυτό της εξάρτησης λέγεται Πεονία, είναι η χειρότερη μορφή δουλείας στον κόσμο, όπου ο εργάτης σαν δούλος πλέον δεν αποφασίζει αυτός για τα χρήματα του κόπου της εργασίας του (αν θα πάρει και τί θα πάρει και πως κλπ), αλλά το αφεντικό του.

Επιπλέον με το χάκινκ (παράνομη ή σκόπιμη διαρροή)των πληροφοριών θετουμε την προσωπική μας ζωή σε κίνδυνο άσχετων ανά τον κόσμο καθ΄οιανδήποτε τρόπο.

Πρέπει να τα δεχθούμε όλα αυτά για χάρην δήθεν της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής;
Μα η παράνομη διακίνηση πληροφοριών (από τους "κακούς" υπαλλήλους, ή χάκερς του συστήματος)θα είναι μια ΝΕΑ μεγάλη ΔΙΑΦΘΟΡΑ που θα γεννηθεί σα γίγαντας μέσα από αυτήν την περίφημη Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Και τελικά θα βρεθούμε πάλι εδώ που αρχίσαμε, να μιλάμε δηλαδή πάλι για αντιμετώπιση της διαπλοκής και της διαφθοράς, μόνο που τοτε θα έχουμε πλέον παραδώσει την προσωπική μας ελευθερία ο καθένας μας ανεπιστρεπτί.

Ανώνυμος είπε...

• OXΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ (Σ.Ε.Φ.) ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 - ΩΡΑ 16:00
Υπό την αιγίδα: Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, Εστία Πατερικών Μελετών,
Έλληνες YouTubers- asimpiestos.blogspot.com
τηλ: 6939 246025, e-mail:ellines.enotheite@gmail.com
Πηγή: http://tontouvari.blogspot.com/2012/09/6-2012-1600.html#ixzz25j5WIqba

• ΛΑΟΣΥΝΑΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ & ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ. ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ - 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ἡμέρα ΚΥΡΙΑΚΗ καί ὥρα 3 τό απόγευμα.
http://koukfamily.blogspot.gr/2012/09/21-2012-3.html
Ἄν θέλετε νά μοιράσετε κι ἐσεῖς φέιγ βολάν ἐπικοινωνεῖστε στα τηλέφωνα 210-3806863 & 210-3615388 (Αθήνα) και 210-4178178 (Πειραιάς).
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Έχετε πάει ποτέ σε άλλη χώρα καμάρια μου; Στην Ολλανδία, οι ταυτότητες είναι αυτού του τύπου που τόσο φοβάστε. Εκεί μπαίνει το μηνιάτικο, από εκεί παρακρατείται ο φόρος κ.ο.κ. Ακόμα και για τα μέσα μαζικής μεταφοράς κάρτα έχουν, και χρεώνεσαι ανάλογα με την απόσταση που θα διανύσεις!!! Μας αρέσει να λέμε ότι η ψωροκώστενα έχει μείνει χρόνια πίσω, αλλά όταν είναι να κάνουμε δύο σωστά πράγματα, αρχίζετε τις παπαριές περί αντιχρίστου κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Ηλίθιε 4:14, όταν θα παίρνω 600€ και η εφορία θα θέλει 700€, τότε πες μου πως θα ζήσω. Στην Ολλανδία που εκθειάζεις οι φόροι σίγουρα υπολείπονται των Ευρωπαικών μισθών, που εμείς ποτέ δεν πήραμε.....

Ανώνυμος είπε...

Και οι Αν.ελ. λένε για την κάρτα του πολίτη(aka νέες ταυτότητες),όπως και για το ηλεκτρονικό φακέλωμα,μήνες τώρα,και ο ίδιος ο Καμμένος πριν φύγει από ΝΔ τα έλεγε!
(Υπάρχει και βίντεο που μιλάει το 1997 για το φακέλωμα και τις νέες ταυτότητες και το κακό που θα προκαλέσει)

Ανώνυμος είπε...

Εξυπνάκια 8:45, το ειδόδημα περνιέται στην κάρτα και από εκεί αφαιρείται αυτόματα ο φόρος! Και όποιος πάει να κάνει καμιά εξυπνάδα τρώει(στην καλύτερη) ένα πρόστιμο που θα το θυμάται για όλη του τη ζωή.


Το παρακάτω όπως και το προηγούμενο(4:14), πάει για τη λαοσύναξη του 8:ο1.

Καλομάθατε(όσοι καλομάθατε) να έχετε κονέ στην εφορία και από ένα ζωντόβολο που έχουνε και την απαίτηση να μην εξυπηρτούν τον κόσμο ημέρα παρασκευή(το λέω γιατί το έχω ζήσει εδώ στην ίδια μας την πατρίδα ξέρεις). Δεν υποστηρίζω κανέναν πολιτικό, ποτέ δεν το έκανα και ούτε πρόκειται. Κακώς βρίσκεται εδώ το Δ.Ν.Τ εξ'αρχής, οι πολιτικοί που δυστυχώς η πλειονότητα(δηλαδή κάποιοι αν όχι πολλοί από εσάς) ξαναψήφισε, ακόμα κονομάνε, τα μέτρα όσον αφορά πχ την υγεία και την παιδεία, είναι επιεικώς απαράδεκτα, αλλά, αυτό το ένα πράγμα που έχω δει να εφαρμόζεται με επιτυχία σε μία άλλη χώρα(αυτή που προανέφερα, την Ολλανδία και όχι καμιά τριτοκοσμική), δε βρίσκω ένα σοβαρό λόγο να μην εφαρμοστεί κάποτε και εδώ. Θα μου πεις, άλλες συνθήκες επικρατούν στην Ολλανδία και άλλες εδώ. Σύμφωνοι. Από κάπου στην ευχή πρέπει να γίνει η αρχή όμως. Βλέπεις όμως, αν περάσει από κόσκινο, πχ. η περιουσία της Εκκλησίας και λοιπών υψηλόβαθμων κληρικών(γιατί για αυτούς πρόκειται και όχι για τον απλό ιερέα της Εκκλησίας της γειτονιάς μας που πάμε να κοινωνήσουμε και να εξομολογηθούμε), θα τους πάρουμε με τις πέτρες εμείς οι ίδιοι. Εγώ από αυτή τη σκοπιά το βλέπω και συμφωνώ με την κάρτα. Αυτός ήταν και ο λόγος που έκανα το σχόλιο 4:14. Γι'αυτό λέω μη χάφτετε αμάσητη την προπαγάνδα(ναι προπαγάνδα) ότι και μόνο η απόπειρα διαφάνειας είναι έργο του εξαποδώ. Αυτοί ζάχαρη περνάνε και εμάς το λαουτζίκο μας έχουνε χεσμένους. Όταν θίγονται τα συμφέροντα τους, καλούν το λαό να τα υπερασπιστεί γιατί είναι θέλημα Κυρίου. Αν είναι δυνατόν να ερμηνεύουν άνθρωποι που βάζουν τα λεφτά πάνω από όλα τα άλλα το θέλημα Του. Μετά κοροϊδεύετε τους καθολικούς με τα συγχωροχάρτια επί μεσαίωνα.

Ανώνυμος είπε...

Σχέδιο νόμου στην Ιταλία για ανώτατο όριο συναλλαγών με μετρητά τα 50 €!

Το εφιαλτικό σενάριο μιας κοινωνίας χωρίς χρήματα, παρά μόνο με μια ηλεκτρονική κάρτα για όλες τις δουλειές είχε ήδη τεθεί σε κίνηση. Στην Ιταλία υπάρχει έτοιμο σχέδιο νόμου για την απαγόρευση συναλλαγών με μετρητά άνω των 50 €!


Η υπόθεση αρχικά είχε εκληφθεί ως φάρσα με δημοσίευμά της όμως η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera ( http://www.corriere.it/economia/12_settembre_06/Bancomat-obbligatorio-decreto-crescita_09a2da50-f7f8-11e1-a29d-c7eff3c66a96.shtml ) επανέρχεται διευκρινίζοντας πως το σχέδιο νόμου εντάσσεται στο πλαίσιο της λεγόμενης «Ψηφιακή Ατζέντα» και στόχος των εμπνευστών του είναι να τεθεί σε ισχύ ως νόμος από την 1η Ιουλίου του 2013, για τον περιορισμό της διαφθοράς –ξέπλυμα χρήματος- και της μαύρης οικονομίας. .

Έτσι όλες οι συναλλαγές αναπόφευκτα θα γίνονται με πιστωτικές κάρτες. Το ανώτατο όριο σήμερα που υπάρχει στην Ιταλία για συναλλαγές με μετρητά ανέρχεται στα 1000 €.


Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=53887&Itemid=161