Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τέρενς Κουίκ: “Ο ΠΛΑΣΙΕ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ KOMMANDANTUR ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ...


«ΕΠΑΝΕΛΑΒΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΣΙΕ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ KOMMANDANTUR ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Ολοκληρώθηκε απόψε η διήμερη επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στην Κέρκυρα, ο οποίος έχει και αυτή την Εκλογική Περιφέρεια υπό τη βουλευτική του εποπτεία.

Μαζί με τους Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νησί, επισκέφθηκε το Δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου, ενώ νωρίτερα το πρωί αφού παρακολούθησε τη Λειτουργία για τη Γέννηση της Θεοτόκου, είχε πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με το Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριο.

Χθες το βράδυ, ο Τέρενς Κουίκ είχε τετράωρη συνεργασία με τους Πολιτευτές και τους Συντονιστές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προκειμένου να καταγραφούν τα κυριότερα προβλήματα του νησιού που πρέπει ο ίδιος να προωθήσει για Κοινοβουλευτικό Έλεγχο αλλά και στα αρμόδια Υπουργεία.

Ανάμεσα σε αυτά:

1.Λιμάνι και υποδομές για κρουαζιερόπλοια.

2.Οδικό δίκτυο.

3.Βιολογικός Καθαρισμός.

4.Στερεά απόβλητα.

5.Μαρίνα Γουδιά.

6.Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.

7.Επέκταση αεροδρομίου.

8.Νέο και παλιό νοσοκομείο.

9.Ερημίτης (που βρίσκεται στην κυβερνητική λίστα για ξεπούλημα).

10.Διασπορά κυβερνητικών υπηρεσιών σε ενοικιαζόμενα κτίρια.

Σε συνέντευξη τύπου, αλλά και σε επί μέρους δηλώσεις του μετά από κάθε συνάντηση από εκείνες που πραγματοποίησε με τους τοπικούς Αυτοδιοικητικούς Φορείς, ο Τέρενς Κουίκ συνόψισε αυτό το πρώτο του ταξίδι στην Κέρκυρα, με τη νέα του κοινοβουλευτική ιδιότητα, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όλες οι συναντήσεις που πραγματοποίησα ήταν εξαιρετικά χρήσιμες για την καταγραφή των προβλημάτων της Εκλογικής Περιφέρειας της Κέρκυρας που έχω υπό τη βουλευτική μου εποπτεία.

Οι ελλείψεις πολλές και σε πολλά επίπεδα.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο με τον ΕΟΠΥΥ και τους ασθενείς, είναι- όπως και πανελλαδικά- τραγική. Τα έργα, ακόμα και αυτά που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, βαλτωμένα σε απαράδεκτο βαθμό.

Για παράδειγμα αναφέρω ότι η Περιφέρεια που έχει εδώ και μήνες έτοιμα προς εκτέλεση έργα ύψους 9.500.000 ευρώ, πριν λίγες μέρες εισέπραξε μόνο 600.000 (!!!), την ώρα που χρωστάει από πέρυσι για τις μεταφορές των μαθητών 4,9 εκατομμύρια ευρώ, με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Παιδείας να σφυρίζουν αδιάφορα.

Το ταξίδι μου αυτό στη Κέρκυρα, συνέπεσε και με την επίσκεψη Φούχτελ. Του πλασιέ της γερμανικής Kommandanturπου έχει «ξαμοληθεί» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αναζητώντας τα ασημικά της χώρα μας τα οποία θέλει να αρπάξει το σύστημα των τοκογλύφων δανειστών μας.

Προειδοποίησα τους συνομιλητές μου να φοβούνται τους Δαναούς και τα «δώρα» που κουβαλάνε στις αποσκευές τους. Επί της ουσίας ο Φούχτελ μας προσφέρει καθρεφτάκια νομίζοντας ότι είμαστε οι ιθαγενείς της αποικίας που ονειρεύονται οι τοκογλύφοι του 4ου Οικονομικού Ράιχ να καταστήσουν την πατρίδα μας.

Αναρωτήθηκα γιατί ο Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, αφού λέει ότι τόσο πολύ θέλει να βοηθήσει την ελληνική περιφέρεια, δεν φροντίζει και δεν προτείνει η Γερμανία με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις της, να απορροφήσει όλη την παραγωγή λαδιού του νησιού με ένα συμβόλαιο δεκαετίας, λάδι που θα τυποποιηθεί και θα πωληθεί στη γερμανική αγορά και ταυτόχρονα θα βοηθήσει τον Κερκυραίο γεωργό, άρα θα συμβάλλει σε ένα σκέλος της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού; Και υπ’ όψιν ότι μιλάμε για 1.000.000 ρίζες, που δυστυχώς άρχισαν να υλοτομούνται και να πωλούνται για καυσόξυλα, αφού η διαλυτική κρίση, έχει κάνει απαγορευτικό το πετρέλαιο θέρμανσης.

Γιατί επίσης δεν συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα που τη διαφεντεύει, ότι η ανάπτυξη για την οποία αυτός ο πλασιέ ενδιαφέρεται, να ξεκινήσει από την δραστική μείωση του Φ.Π.Α. για τις τουριστικές δραστηριότητες στο 5%, ο γενικότερος Φ.Π.Α. να συγχωνευθεί στο 15%, να χαμηλώσουν οι φορολογικοί συντελεστές, να δοθούν πάνω από 60 δόσεις για τους ληξιπρόθεσμους του ελληνικού Δημοσίου κλπ;

Είναι σαφές ότι εκείνοι που τους στρώνουν σε όλη την Ελλάδα τα κόκκινα χαλιά, έχουν υποκύψει στα σχέδια των Γερμανών για τις ΕΟΖ, όπως στη Θράκη, για τα σχέδια των Γερμανών όπως είναι το πρόγραμμα «Ήλιος» και για την αρπαγή κάθε φιλέτου όπως η περιοχή «Ερημίτης».

Στέκω στη διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν θα πουλήσει ούτε μία σπιθαμή γης και το μόνο που συζητά είναι λήψη τεχνογνωσίας και συνεργασίες.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους Πολιτευτές και το Συντονιστικό Συμβούλιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Κέρκυρα που συνεργάζονται και εργάζονται με τον πιο αποτελεσματικό και υποδειγματικό τρόπο.

Σε λίγες εβδομάδες, στο επόμενο ταξίδι μου, θα επισκεφθώ και τους Παξούς και την Ερρικούσα και τους Οθωνούς και το Μαθράκι, όπως επίσης και ολόκληρη την Κέρκυρα».

Πριν την αναχώρησή του από την Κέρκυρα ο Τέρενς Κουίκ παραχώρησε ωριαία συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Startκαι τη δημοσιογράφο Ηρώ Λέλα.

1 σχόλια:

AKENATON είπε...

ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΩΣ ΑΝΕΛ--ΜΙΑ ΑΠΟΡΟΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ-Η ΕΛΛΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΡΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΡΩΤΙΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΖΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΡΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑΤΕ;ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ;ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ;ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΚΕΡΔΗΣΕΤΕ